Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El regidor del PSC al Districte de les Corts treu el llaç groc de la seu municipal per “complir” el reglament electoral

ACN Barcelona.-El regidor del govern de Barcelona al Districte de les Corts, Xavier Marcé, ha demanat aquest dimecres treure el llaç groc de l’edifici de l’ajuntament al districte. Marcé (PSC) […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Barcelona.-El regidor del govern de Barcelona al Districte de les Corts, Xavier Marcé, ha demanat aquest dimecres treure el llaç groc de l’edifici de l’ajuntament al districte. Marcé (PSC) ha argumentat que ho ha fet perquè “avui entra en vigor el reglament electoral que implica no tenir llaços grocs”. “Creiem que hem de ser respectuosos amb aquest tipus de reglaments”, ha dit, insistint que “no hi ha cap voluntat més”. “No hi ha cap voluntat explícita de cap manifestació política, em sento més còmode complint el reglament”, ha afegit.

De fet, ha explicat que li sembla “la mar de bé” que hi hagués el llaç groc i que no han fet cap actuació fins ara “tot i tenir peticions” en aquest sentit. A més, ha anunciat que quan s’acabi el període electoral iniciaran al districte un debat amb els grups per decidir què es fa amb el símbol de la façana.Inicialment Marcé ha vinculat la decisió a un “requeriment” però fonts socialistes han matisat que ho ha fet simplement “en compliment de la normativa electoral”.Mentre que des de Cs han aplaudit la decisió, ERC ha lamentat assabentar-se’n per les xarxes socials.”Ens hem assabentat a través d’una piulada sorprenent de Cs que s’havia retirat el llaç groc del districte, un símbol que no és partidista sinó que defensa els drets i les llibertats”, ha assegurat en declaracions als mitjans Jordi Castellana, regidor d’Esquerra adscrit a Les Corts.Castellana ha demanat que es torni a posar el símbol a la façana i que s'”intenti” parlar amb els grups abans de prendre una decisió així. “Les qüestions d’institució creiem que s’han de decidir entre totes les forces de l’ajuntament”, ha afegit.