Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El refugi per a temporers de Lleida acull 16 persones la primera nit de funcionament

ACN Lleida.-Un total de 16 persones han dormit aquesta nit al refugi per a temporers habilitat al Pavelló Camps Elisis (Antorxa) per l’Ajuntament de Lleida. En aquest sentit, segons dades […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Lleida.-Un total de 16 persones han dormit aquesta nit al refugi per a temporers habilitat al Pavelló Camps Elisis (Antorxa) per l’Ajuntament de Lleida. En aquest sentit, segons dades facilitades per la Paeria, en el primer dia de funcionament del servei de dutxes i consigna l’han utilitzat 7 persones. La regidora de Drets Socials, Regina Cairol, ha explicat a través de les xarxes socials que a partir de les 4 de la matinada s’ha obert el pavelló per allotjar temporers davant la intensa pluja que queia a la ciutat. Cairol ha rebut critiques per part de la Plataforma Fruita Amb Justícia Social per l’hora d’obertura de l’equipament i han assegurat que uns 150 temporers s’havien ”amuntegat” a portals i caixers.

Des de la Paeria s’ha emès un comunicat informant que en el marc del pla específic per atendre els temporers que es troben a Lleida vinculats a la campanya de la fruita, durant la nit es va dur a terme la intervenció de carrer amb educadors i no es van detectar situacions de risc social. A partir de les quatre de la matinada però, i davant la intensa pluja, es va fer una nova recerca al carrer i es van derivar persones al centre Jericó i al Pavelló Camps Elisis – Antorxa. Segons la Paeria, tant bon punt hi va haver persones que van voler acollir-se al refugi es va obrir el pavelló per donar servei. 16 persones han dormit al pavelló i 4 al centre Jericó. El refugi del pavelló dels Camps Elisis va arrencar ahir dilluns amb previsió d’oferir servei cada dia a partir de les deu de la nit. Les persones que poden ser usuàries del servei centre Jericó i també d’aquest refugi es deriven des de l’Oficina Única d’Atenció i els educadors de carrer quan detecten o es produeixen situacions de risc. La regidora de Drets Socials, Regina Cairol, ha recordat que la voluntat del govern de la Paeria és garantir els drets de les persones i per això ”s’ha posat amb marxa amb la màxima rapidesa possible les eines per fer-ho possible”. Des que va obrir l’Oficina d’Atenció Única al Centre Històric, el dia 1 de juliol, s’han atès 135 persones.La Plataforma Fruita Amb Justícia Social ha criticat el retard en l’obertura de pavelló i assegura que la pluja va començar a poc després de la una de la matinada.