Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El rector de la UdG destitueix la gerent Elena Ribera per “diferències en el model de gestió i la dinàmica de treball”

ACN Girona.-El rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, ha destituït aquest divendres la responsable de l’àrea de gerència, Elena Ribera. Salvi parla de manca de sintonia amb […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Girona.-El rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, ha destituït aquest divendres la responsable de l’àrea de gerència, Elena Ribera. Salvi parla de manca de sintonia amb Ribera i assegura que el cessament respon a “diferències en el model de gestió i la dinàmica de treball”. El rector de la UdG també subratlla que l’actual context “canviant” amb “desafiaments complexos” necessiten que gerència i equip de govern vagin a la una. I això, no passava. Quim Salvi ja ha anunciat que està treballant per cobrir el buit de manera “immediata” perquè “la dinàmica universitària no quedi afectada per aquest cessament”. Elena Ribera portava dos anys i mig al càrrec; hi va entrar el desembre del 2017, quan Salvi va guanyar les eleccions al rectorat.

El rector de la UdG ha destituït avui la responsable de l’àrea de gerència, Elena Ribera. Salvi ja n’ha signat el cessament. Elena Ribera va prendre possessió del càrrec el desembre del 2017, juntament amb la resta de membres de l’equip de govern amb què Salvi es va presentar a les eleccions per liderar la UdG.El rector explica que ha decidit prescindir de Ribera “per les diferències en el model de gestió i en la dinàmica de treball”. A més, situa el relleu al capdavant de la gerència “en un context canviant, amb reptes il·lusionants i desafiaments complexos, que necessiten una sintonia plena entre la gerència i l’equip de govern”. El rector ja ha assegurat que està treballant per nomenar un nou responsable de l’àrea de manera “immediata” (en les properes setmanes).El cessament de Ribera arriba en un moment en què la universitat està redefinint el seu model arran de la pandèmia. Salvi reivindica que la UdG és i continuarà essent una universitat “presencial”, però també diu que, per preservar la seguretat i salut de docents i estudiants, s’avançarà cap a un model “híbrid” (que combinarà l’assistència a l’aula, amb les classes telemàtiques i la docència a distància). La UdG calcula que la crisi sanitària tindrà un impacte de 7,4 MEUR a la institució.Després del cessament, Salvi ha enviat un missatge a la comunitat universitària. A l’escrit, agraeix “personalment la dedicació plena, la diligència i l’entusiasme d’Elena Ribera, així com el seu compromís amb el projecte universitari”. Elena Ribera, nascuda a Pont de Suert el 1958 i arrelada a Girona des de 1992, té una àmplia experiència en gestió i direcció públiques. Les competències del professional responsable de la gerència de la UdG es recullen en l’article 103 dels Estatuts de la UdG, i en destaquen el pressupost, la contractació pública i l’acció social.Cinquè rector de la UdG En les eleccions a rector de novembre de 2017, que, per primera vegada, es van dur a terme amb el sistema de vot electrònic, Quim Salvi va rebre el 57’19% dels vots ponderats. La participació es va situar en el 35’52% (10 punts per sobre del 25,56% de 2013), la dada més alta des que el 2002 la Llei Orgànica d’Universitats canvia el marc en què té lloc l’elecció del rector, que passa del Claustre Universitari al sufragi universal entre el conjunt de la comunitat universitària, amb ponderació de vot. Joaquim Salvi és el cinquè rector de la UdG. Josep M. Nadal ho va ser del 1992 al 2002, el va seguir Joan Batlle, del 2002 al 2005, Anna M. Geli, del 2005 al 2013, i Sergi Bonet, del 2013 al 2017.