Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

El recompte oficial de les eleccions ajusta la victòria d’ERC a Manresa a 10 vots de diferència respecte de Junts

ACN Manresa.-La Junta Electoral de la Zona ha confirmat la victòria d’ERC Manresa a les eleccions municipals del 26-M, però ha ajustat els resultats a deu vots, un menys del […]

Agències 29/05/2019

ACN Manresa.-La Junta Electoral de la Zona ha confirmat la victòria d’ERC Manresa a les eleccions municipals del 26-M, però ha ajustat els resultats a deu vots, un menys del que es va anunciar diumenge passat. Després de més de tres hores de recompte, s’han donat com a bons dos vots de JxCat i un d’ERC que s’havien comptat erròniament com a nuls. La vista pública ha comptat amb representants de tots els partits polítics, però els d’ERC i JxManresa han estat especialment atents degut al frec a frec entre totes dues candidatures. Junts per Manresa ha demanat el recompte un a un de tots els vots nuls, 112 en total. Aquest és el resultat electoral més ajustat a la capital del Bages des de la recuperació de la democràcia.

La vista pública ha arrencat amb uns minuts de retard i amb problemes informàtics perquè les dades registrades al sistema informàtic del ministeri no coincidien amb les dades de les meses, i això ha obligat els membres de la Junta Electoral ha introduir, una per una, les dades de totes les meses de cada poble. ERC i Junts per Manresa han estat especialment atents a aquest recompte, ja que havia de confirmar la victòria dels republicans per 11 vots de diferència. Junts per Manresa ha demanat el recompte un a un de tots els vots nuls, 112 en total, i al final, això ha tingut recompensa, ja que s’ha comprovat que dos vots de JxCat s’havien comptat erròniament com a nuls. També s’ha comptat com a bo un vot d’ERC que s’havia comptat com a nul i dos del PSC. Això ha ajustat la diferència entre Junts i republicans a a 10 vots. La Junta Electoral de la Zona està formada per tres jutges i un representant dels dos partits polítics més votats a les eleccions generals, En Comú Podem i ERC. La vista ha estat presidida per la jutgessa degana de Manresa, Sílvia Mañas. El recompte serà el que es considera vàlid a tots els efectes. Ara, els resultats definitius es publicaran al Butlletí Oficial de la Província i sobre la base d’aquests resultats s’expediran les credencials als regidors. La vista ha començat amb problemes, ja que les dades introduïdes pel ministeri al sistema informàtic no coincidien amb les de les meses electorals, i això ha obligat als secretaris ha haver d’introduir les dades de manera manual. El recompte oficial s’ha fet de tots els pobles del Bages per ordre cronològic i no ha començat a funcionar fins a Castellgalí.