Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El reciclatge de medicaments augmenta un 15% en els darrers cinc anys a Catalunya, segons SIGRE

ACN Barcelona.-El reciclatge de medicaments ha augmentat un 15,54% en els darrers cinc anys a Catalunya, segons SIGRE. En el conjunt del territori hi ha 3.205 Punts SIGRE, on dipositar […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-El reciclatge de medicaments ha augmentat un 15,54% en els darrers cinc anys a Catalunya, segons SIGRE. En el conjunt del territori hi ha 3.205 Punts SIGRE, on dipositar medicaments acabats o restes dels mateixos. L’organització ha presentat la nova campanya ‘Un pas endavant pel medi ambient’, per incrementar la sensibilització social al respecte. L’estudi més recent de l’organització mostra però que el 95% dels ciutadans estan conscienciats del dany ambiental que suposa llençar aquests residus a les escombraries o per l’aigüera. A més, el 92% coneix l’existència dels Punt SIGRE a les farmàcies.

L’organització ha recordat que és important reciclar els envasos buits i les seves capses quan acabes un medicament però també el que hagi quedat un cop finalitzat un tractament. A més, recomana fer una revisió de la farmaciola dos cops l’any per a detectar els medicaments caducats i els que ja no es necessiten. El sector farmacèutic vol incidir també a través de la campanya de l’ús inadequat dels antibiòtics. I és que segons dades de l’últim sondeig d’opinió fet per SIGRE, el 43% dels pacients que finalitzen un tractament amb antibiòtics i els hi sobra mediació, les guarda a la farmaciola, “amb el conseqüent risc derivat d’una automedicació inadequada”.