Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

El REC inicia la XX edició amb un “film dibuixat” i 21 estrenes a l’Estat

ACN Tarragona.-El Festival Internacional de Cinema de Tarragona, el REC, inicia aquest dimecres la XX edició. Ho farà amb ‘Josep’, un “film dibuixat” de l’il·lustrador francès Aurel. Aquesta és una […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Tarragona.-El Festival Internacional de Cinema de Tarragona, el REC, inicia aquest dimecres la XX edició. Ho farà amb ‘Josep’, un “film dibuixat” de l’il·lustrador francès Aurel. Aquesta és una de les 21 estrenes a nivell estatal d’enguany, d’un total de 40 pel·lícules. El certamen s’ha hagut d’adaptar a la pandèmia però ha pogut mantenir les projeccions amb públic, que enlloc de fer-se a l’Antiga Audiència es faran al Teatre Tarragona, per poder tenir més espectadors. El director del REC, Javier García Puerto, ha explicat que confia que el fet de ser dels pocs cicles que enguany s’hauran pogut fer presencialment suposi un impuls de cara al futur.

El REC se celebrarà fins el 8 de desembre, si bé a través de la plataforma Filmin s’hi poden veure pel·lícules des del 26 de novembre i fins el 16 de desembre. En aquesta programació en línia s’hi poden veure alguns films que han passat pel festival en edicions anteriors. De moment ja hi ha hagut 9.000 reproduccions. Aquest caràcter “híbrid” d’enguany Puerto l’ha posat en valor. “La millor manera de celebrar els 20 anys és poder fer el festival”, ha manifestat.La covid-19, en certa manera, també ha condicionat la programació, ja que l’organització ha tingut en compte “pel·lícules que potser no havien tingut prou recorregut”. Puerto es refereix a films que es van començar a presentar just abans del confinament i que es van quedar sense el circuit de presentació. “Que no es fessin altres festivals ens ha obert un ventall, però també ens ha fet filar més prim per no deixar ningú fora”, ha concretat. Alhora, això ha “accelerat” un procés de canvi que estava tenint el REC els darrers anys, com és que cada vegada hi havia més estrenes a nivell estatal. Per tot plegat, s’ha passat de les deu de l’any passat a les 21 d’aquesta edició.La primera gran estrena serà aquest dimecres, amb ‘Josep’, dirigida pel dibuixant francès Aurel. Explica la història de Josep Bartolí, dibuixant i pintor català que va emigrar a França durant la Guerra Civil i que es va consagrar als Estats Units. El film, principalment fet a base de dibuixos, compta amb la participació de Sergi López i Sílvia Pérez Cruz. Ja ha estat seleccionada pel festival de Cannes i ha estat un èxit a França.