Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El ràpid avenç dels talibans a l’Afganistan

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dissabte, amb protagonisme per la situació a l’Afganistan. ‘La Vanguardia’ obre amb una entrevista al conseller de Salut, Josep Maria Argimon: “Per deixar l’epidèmia […]

Avatar
Agències 14/08/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dissabte, amb protagonisme per la situació a l’Afganistan. ‘La Vanguardia’ obre amb una entrevista al conseller de Salut, Josep Maria Argimon: “Per deixar l’epidèmia cal vacunar gairebé el 100%, i encara ens en falten molts”. També hi ha espai per l’Afganistan, on els talibans ja ocupen Kandahar i apunten a Kabul. A la part inferior, el rotatiu aborda l’inici de la Lliga sense Messi. El ‘El Periódico’ dedica la foto i el titular central a la situació a l’Afganistan: “Éxodo masivo por el avance talibán”. La portada s’il·lustra amb la fotografia de l’exili de ciutadans. També inclouen a la primera pàgina l’inici de la devolució de menors a Marroc i el tancament de platges a Barcelona per la calor.

L”Ara’ titula “El preu del carburant es dispara coincidint amb les vacances”, acompanyat de la foto principal de portada dedicat als carrers de Gràcia, que s’engalanen per la festa major però a mig gas. A la part inferior, recullen el paper de l’OMS, que reclama més cooperació a la Xina per trobar l’origen de la covid i el negacionisme, que no afecta la campanya de vacunació a Catalunya.A l”ABC’ titulen “Bronca en el gobierno por la devolución de menores a Marruecos”. La foto principal està dedicada a la notícia principal i, a la part inferior de la portada, hi inclouen la situació a l’Afganistan, amb el títol “Pánico por el rápido avance talibán sobre Kabul”.’El Mundo’ obre amb “La subida de los precios y la luz desbordan la planificación económica del Gobierno”. A la part dreta, la foto principal està dedicada als talibans, sota el subtítol “Los talibán humillan al ejército afgano y los señores de la guerra”. El Punt Avui’ dedica la part central de la portada als talibans, amb el títol “Amenaça talibana”. Als peu de la portada, espai per a la rèplica de Bartomeu a Laporta i el debat sobre l’ampliació al Prat. També parlen del primer gran incendi de l’onada de calor amb el titular: “Controlat el foc de la Pobla de Massaluca”. Amb tot, el titular principal és “Calorada extrema”.’El País’ porta a la portada “España inicia la repatriación de más de 700 menores a Marruecos”, amb una imatge de l’autobús que trasllada els joves de Ceuta a Marroc. A la primera pàgina del diari es recull també s’hi inclou la situació política a l’Afganistan amb el titular “El muedo se extiende en Afganistán: No queremos más guerres”.’La Razón’ titula “Vox quiere dar la batalla ideológica a la izquierda y pressionar al PP” amb la imatge principal sobre els talibans amb el titular “El éxodo afgano amenaza a Europa”.