Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El RACC i Spin creen una acadèmia per fer cursos de formació per a usuaris de patinets elèctrics

ACN Barcelona.-El RACC i la companyia de micromobilitat de Ford Motor Company, Spin, han creat la ‘Spin Scooter Academy by RACC’, una acadèmia per fer cursos de formació per a […]

Avatar
Agències 29/06/2021

ACN Barcelona.-El RACC i la companyia de micromobilitat de Ford Motor Company, Spin, han creat la ‘Spin Scooter Academy by RACC’, una acadèmia per fer cursos de formació per a usuaris de patinets elèctrics més grans de 18 anys a diferents ciutats de tot l’Estat. El primer curs s’ha fet aquest dimarts a Tarragona i ha comptat amb la participació de més d’un centenar d’alumnes. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar una mobilitat urbana més “segura, sostenible i àgil”, tenint com a punt de partida el paper que els vehicles de mobilitat personal (VMP) i els patinets elèctrics ocupen en la nova mobilitat urbana i en la promoció de la intermodalitat.

Segons els impulsors de la iniciativa, el ràpid creixement de la mobilitat en vehicles de mobilitat personal a les grans ciutats ha fet que sigui necessari aconseguir una bona convivència amb altres mitjans de transport i vianants i garantir la màxima seguretat. Els cursos es faran tant en llocs on opera la companyia Spin com en localitats on els patinets elèctrics tenen un ús estès entre els ciutadans. La formació és gratuïta i consta d’una part teòrica i una part pràctica. El RACC s’encarrega de formar els alumnes en un circuit tancat, mentre que Spin posa a disposició d’aquests els vehicles per dur a terme les classes.”A més d’una infraestructura urbana que faciliti l’ús de bicicletes o patinets, cal formar a la ciutadania per dos motius. En primer lloc, per entendre que els patinets són vehicles i que, per tant, s’han d’atendre unes normes, però també per ajudar aquells que pensen en aquest vehicle com a alternativa de mobilitat, però que no acaben de fer el pas pel desconeixement o les normes que l’afecten”, ha assegurat el ‘Country Manager’ de Spin a Espanya, Filippo Brunelleschi.