Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El RACC anuncia una remodelació del servei mèdic i planteja un ERO per a 69 treballadors

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El RACC ha iniciat un procés d’acomiadament col·lectiu al servei mèdic que afecta 69 dels 80 empleats que hi treballen (71 segons la plantilla) i que comportarà la remodelació del departament. L’assemblea de treballadors que s’ha format per al procés de negociació ha indicat en un comunicat, en canvi, que la firma planteja tancar el servei. La direcció del RACC ha assegurat en declaracions a l’ACN que la remodelació se centrarà en donar més prestacions al soci, que en cap cas perdrà aquest servei. Sí ha admès que s’abandonarà el sector de les empreses. Els treballadors, de la seva banda, han assegurat que l’empresa els ha informat que arran de la pèrdua de part dels clients corporatius, la continuïtat del servei resulta inviable.

Els treballadors han lamentat la notícia i han assegurat que aquest és un dels serveis més valorats, juntament amb l’assistència en carretera i a la llar.

Publicitat

El 4 de febrer es va produir la primera trobada de la taula negociadora entre empresa i treballadors per negociar l’ERO. Els empleats van presentar una primera contraproposta a l’empresa, reduint el número de personal de gestió fins a una plantilla de 19’7 jornades completes i el de supervisores de 5 persones a 3.

Els treballadors no van proposar canvis en el personal mèdic perquè “ja es troba per sota de les necessitats del servei”. Amb tot, afirmen que l’empresa va rebutjar aquest plantejament.

Segons la nota de premsa difosa per la mateixa empresa el passat mes de setembre, el servei mèdic va atendre 46.081 trucades d’assistència mèdica durant l’estiu, amb una mitjana de 500 trucades diàries, oferint serveis sanitaris urgents i no urgents les 24 hores del dia a qualsevol lloc del món.

L’equip de gestores, metgesses, infermeres i psicòlogues van coordinar 20.000 serveis i consultes, així com 1.500 trasllats i repatriacions per motius sanitaris, tant al territori estatal com internacional, mobilitzant medis terrestres i aeris, fins i tot avions medicalitzats.

Els treballadors alerten, a més, que des de l’inici de la pandèmia, la plantilla del servei mèdic s’ha reduït més d’un 35%, de 104 a 71 treballadors, xifra que l’empresa augmenta fins als 80.

La propera reunió de negociació de l’ERO serà dijous vinent a la seu del RACC i, segons els treballadors, l’empresa planteja indemnitzacions de 20 dies de sou per any treballat. La direcció no ha entrat en aquests detalls, i només ha indicat que hi ha temps per negociar fins al 5 de març.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió