Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El Puosc de les comarques de Barcelona preveu invertir 250 milions d’euros

ACN Barcelona.-El Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (Puosc) per al període 2020 – 2024 preveu invertir 250 milions d’euros en aquest termini a les comarques de Barcelona, segons […]

Avatar
Agències 17/09/2019

ACN Barcelona.-El Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (Puosc) per al període 2020 – 2024 preveu invertir 250 milions d’euros en aquest termini a les comarques de Barcelona, segons ha anunciat aquest dimarts la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. Es tracta d’una “eina potentíssima” i “un dels programes de referència per a les inversions al món local català”, per la qual cosa Budó ha lamentat que l’Estat no hi faci cap aportació pressupostària tot i estar-hi “obligat per llei”. Segons ha dit, l’aportació estatal al Puosc “ha anat davallant” des de l’any 2002, i des del 2012 fins ara “ha estat igual a zero”. El pla està dividit en dues línies de subvencions, una de 160 milions i l’altra de 90.

La primera línia de subvencions està destinada a les inversions i la dotació màxima per municipi és de 250.000 euros. La segona és per a acció territorial a municipis petits i nuclis de població reduïda i la dotació màxima per municipi és de 120.000. Les subvencions de la primera línia estan destinades a ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals amb competències en obres i serveis de competència municipal i d’abast o interès supramunicipal. Les de la segona línia són per a municipis de menys de 5.000 habitants, entitats municipals descentralitzades de menys de 5.000 habitants i consells comarcals de menys de 5.000 habitants. Al programa general d’inversions hi poden optar tots els ens locals, 947 ajuntaments, 41 consells comarcals i 65 entitats municipals descentralitzades. Al programa de municipis petits i nuclis de població menors de 5.000 habitants hi poden optar 737 ajuntaments, 1 consell comarcal i 64 entitats municipals descentralitzades Pel que fa a la demarcació de Barcelona el nombre de municipis destinataris són 127, el de consells comarcals 5 i el d’entitats municipals 2, Belllatera i Valldoreix.Finalment, cal destacar que les actuacions i despeses subvencionables pel Puosc són les destinades a impulsar el reequilibri territorial i revertir la pèrdua poblacional; les de millora d’equipaments i infraestructures municipals que formin part d’una estratègia de desenvolupament territorial; les de millora i gestió eficient de recursos del municipi; les de prevenció de riscos naturals; les de millora de connectivitat tecnològica; les destinades a serveis públics, i les actuacions destinades a serveis supramunicipals.