Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El punt de vacunació massiva a la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell obrirà l’1 de juny amb 42.000 dosis setmanals

ACN Sabadell.-La Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell es convertirà dimarts 1 de juny en el punt de vacunació massiva de referència de l’entorn comarcal del Vallès Occidental, amb la previsió […]

Avatar
Agències 27/05/2021

ACN Sabadell.-La Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell es convertirà dimarts 1 de juny en el punt de vacunació massiva de referència de l’entorn comarcal del Vallès Occidental, amb la previsió d’administrar unes 42.000 dosis setmanals. L’espai, que es va habilitar com a hospital temporal en els primers compassos de la pandèmia sense ser mai operatiu, començarà a acollir persones a partir del dimarts, si bé inicialment es preveu començar amb una quantitat de dosis inferior per acabar d’adequar el funcionament. L’espai de l’entorn quedarà tallat al trànsit i només s’hi deixarà accedir vehicles que s’hi desplacin únicament per a la vacunació, amb aparcament per a 500 cotxes. També s’habilitarà un bus gratuït que enllaçarà el centre amb el punt de vacunació.

L’equipament serà referència sobretot dels municipis de l’entorn de Sabadell, però també donarà cobertura a tota la població de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, complementant els punts de vacunació actuals. Es preveu que s’hi administraran entre 5.000 i 6.000 dosis diàries, tot i que els primers dies es començarà amb una capacitat menor per assegurar el correcte funcionament dels circuits. La posada en marxa del nou servei comportarà un dispositiu de mobilitat per garantir la fluïdesa en l’accés i sortida de la pista. Entre les mesures, hi haurà un autobús gratuït, el de la línia L15, cada 15 minuts i s’habilitaran zones d’aparcament. Així mateix, hi haurà accés restringit de vehicles a l’àrea de La Bassa i la zona esportiva de Sant Oleguer. Es dona la circumstància que les piscines municipals de La Bassa començaran la temporada de bany d’estiu el 22 de juny, data en què es preveu que la pista encara estigui operativa com a punt de vacunació, un fet que impedirà que els usuaris puguin aparcar al voltant per accedir a l’àrea de lleure i oci. No obstant, si bé l’aparcament de l’esplanada adjacent a La Bassa es destinarà provisionalment a les persones que es desplacin per rebre la vacuna, els usuaris de la zona esportiva només podran aparcar-hi so es tracta de persones amb mobilitat reduïda. La resta d’usuaris únicament podran accedir en cotxe a l’esplanada per deixar o recollir infants que vagin a les activitats esportives, però no podran estacionar-hi. Per resoldre el problema d’aparcament, s’ha habilitat un aparcament provisional per a la resta de ciutadans al costat de les Piscines Municipals Joan Serra. L’accés amb cotxe es farà a través d’uns punts de control.Obert tota la setmanaEl nou punt de vacunació massiva obrirà de dilluns a diumenge, de 8.00 a 20.00 h, amb possibilitat d’ampliar fins a les 22.00 h si fos necessari. El ritme de vacunació vindrà determinat en tot moment per la quantitat de dosis disponibles. El punt disposarà inicialment de zona de recepció i acreditació, quatre mòduls de vacunació amb sis punts d’administració cadascun, quatre sales d’observació per a després de la vacuna i un espai per a l’atenció mèdica del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Si cal, el dispositiu està preparat per ampliar-se amb més punts de vacunació i d’espera.La pista donarà cobertura als municipis del Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental, que són els que conformen la Regió Sanitària Metropolitana Nord. El nou equipament l’habilita el Departament de Salut, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell per a la infraestructura i els dispositius complementaris, l’Institut Català de la Salut, l’Hospital Parc Taulí i el SEM.