Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El PSOE sosté que el Suprem “els dona la raó” i remarca que els fets de 2017 “continuen sent delicte”

ACN Madrid – La número dos del PSOE i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat que el Tribunal Suprem “dona la raó a allò que sempre ha dit el […]

Agències 13/02/2023

ACN Madrid – La número dos del PSOE i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat que el Tribunal Suprem “dona la raó a allò que sempre ha dit el PSOE” sobre la reforma del Codi Penal que va eliminar la sedició i va reformar els desordres públics i la malversació. Segons Montero, “la revisió de sentència ha posat de manifest que el PP mentia quan deia que la reforma de la malversació beneficiaria els protagonistes del procés”. En roda de premsa aquest dilluns després de l’executiva dels socialistes, Montero ha remarcat que els fets de 2017 “continuen sent delicte” i n’ha subratllat la “gravetat”.

Montero ha reivindicat que la reforma del Codi Penal cercava “homologar” tipus amb la Unió Europea i ha defensat que la “convivència” a Catalunya ha millorat. “Continuarem treballant amb ERC per tractar de cercar solucions dialogades que tenen com a límit clar la legislació i la Constitució”, ha dit.

“Sempre vam dir que no es despenalitzarien les conseqüències dels greus incidents” de 2017, ha insistit Montero, que ha assegurat que els socialistes ja van advertir que “continuaria havent-hi retret penal per a tots els delictes vinculats a la malversació”.

La número dos dels socialistes ha dit que el PSOE sempre ha estat “clar” amb aquesta qüestió mentre que ha acusat el PP de “mentir” quan deia que s’estava permetent la “impunitat” dels líders independentistes.