Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El PSOE reitera el ‘no’ a l’autodeterminació i diu que Raquel Sánchez serà a la taula per parlar “d’infraestructures”

ACN Madrid.-La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha reiterat aquest dilluns el ‘no’ dels socialistes a qualsevol acord a la taula de diàleg encaminat a fer realitat el dret […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Madrid.-La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha reiterat aquest dilluns el ‘no’ dels socialistes a qualsevol acord a la taula de diàleg encaminat a fer realitat el dret d’autodeterminació, i ha insistit que el full de ruta del PSOE passa únicament per buscar acords “en el marc de l’Estatut i la Constitució”. En canvi ha apuntat que la presència a la reunió de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, respon al fet que “hi ha moltes qüestions a parlar d’infraestructures”. “Per això és important que la ministra del ram hi sigui”, ha dit, i “crec que això ho interpreta la ciutadania catalana i la Generalitat, i no hi ha res d’estrany”.

Segons Lastra el govern espanyol assistirà a la taula amb voluntat “d’arribar a acords” per a una “recuperació justa” i per “resoldre un conflicte que va néixer a la política, que es va convertir en un conflicte social” i que “tenim l’obligació de resoldre”.La número dos del PSOE ha afirmat que la mera celebració de la reunió ja és una “bona notícia” perquè fa possible impulsar “l’agenda del retrobament”. Segons Lastra és “una finestra oberta al diàleg, el retrobament, l’acord” per “tornar a caminar junts”.”Estic convençuda que tots els companys del govern d’Espanya que hi participin posaran el millor d’ells mateixos perquè l’agenda de retrobament prosperi”, ha sentenciat.