Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El PSOE perd set dècimes en intenció de vot durant l’estat d’alarma i el PP escurça distàncies, segons el CIS

ACN Madrid .-El PSOE perd set dècimes en intenció de vot en ple estat d’alarma i el PP escurça distàncies amb els socialistes en uns hipotètiques eleccions espanyoles, segons el […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Madrid .-El PSOE perd set dècimes en intenció de vot en ple estat d’alarma i el PP escurça distàncies amb els socialistes en uns hipotètiques eleccions espanyoles, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del mes d’abril. L’enquesta, realitzada entre el 30 de març i el 7 d’abril, dona el 31,2% dels vots al PSOE, per sota del 31,9 obtinguts abans del confinament. Els populars, en canvi, avancen posicions passant del 19,6% al 21,1%. Vox es manté com a tercera força, tot i que perd gairebé dos punts respecte de l’enquesta del març. Unides Podem perd gairebé un punt, passant del 12,9 al 12% en intenció de vot i Cs guanya quatre dècimes.

Els partits independentistes pugen. ERC passa del 2,4% del març al 3,3%; JxCat de l’1,2 al 1,4% i la CUP, del 0,5 al 0,6%.La crisi del coronavirus no ha passat pràcticament factura al govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem, segons l’últim baròmetre del CIS. L’enquesta, realitzada en ple estat d’alarma, situa el PSOE com a primera força, tot i que amb set dècimes menys en intenció de vot que el mes de març. El PP es manté en segona posició i escurça distàncies amb els socialistes, passant del 19,6% al 21,1%. Unides Podem i Vox han estat els més perjudicats. Els socis de govern del PSOE perden gairebé un punt respecte del mes passat, en l’enquesta prèvia a la declaració de l’estat d’alarma. I passen del 12,9% al 12%. Vox perd gairebé dos punts, tot i que es mantindria com a tercera força en unes hipotètiques eleccions espanyoles. Els partits independentistes, en canvi, experimenten una lleugera pujada. ERC suma gairebé un punt percentual, passant del 2,4 al 3,3%; i JxCat creix de l’1,2 a l’1,4%. A la CUP, la l’increment només suma una dècima (del 0,5% al 0,6%).