Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El PSOE guanyaria amb el 34,2% dels vots millorant els resultats del 28-A tot i perdre 7 punts respecte a l’últim CIS

ACN Barcelona.-El PSOE guanyaria les eleccions espanyoles amb el 34,2% dels vots i obtindria el doble de vots que el PP (17,1%), segons l’últim baròmetre del Centres d’Investigacions Sociològiques (CIS). […]

Avatar
Agències 26/09/2019

ACN Barcelona.-El PSOE guanyaria les eleccions espanyoles amb el 34,2% dels vots i obtindria el doble de vots que el PP (17,1%), segons l’últim baròmetre del Centres d’Investigacions Sociològiques (CIS). Tot i així la tendència respecte al darrer baròmetre del juliol és que els partits d’esquerres baixen mentre que pugen les forces de dretes. Concretament, el PSOE cau en un 7’1% respecte al darrer baròmetre. En canvi, si es compara amb les darreres eleccions del 28-A, el partit de Pedro Sánchez milloraria els resultats, ja que llavors va obtenir un 28,68% dels vots. L’enquesta del CIS està realitzada durant la primera quinzena de setembre, quan les negociacions entre PSOE i Unides Podem per a la investidura estaven bloquejades. Cs recupera la tercera posició amb el 12,9% i supera Unides Podem, que es queda amb el 12,2%.

Respecte a les darreres eleccions del 28-A, Cs baixaria gairebé tres punts mentre que Unides Podem es mantindria pràcticament igual amb una variació només de tres dècimes. El partit liderat per Pablo Casado pujaria lleugerament quatre dècimes.Pel que fa als partits catalans, ERC i JxCat també repetirien gairebé els mateixos resultats que les anteriors eleccions espanyoles. El CIS dona a ERC un 3,7% dels vots i el 28-A va obtenir el 3,8%. En canvi, si es compara amb el darrer baròmetre del juliol, el partit d’Oriol Junqueras perdria vuit dècimes. En el cas de JxCat, el baròmetre li atorga el 2%, molt poc per sobre de l’1,9% del 28-A i lleugerament per sobre l’últim baròmetre del juliol. El CIS dona a Vox un 7,5%, que suposa gairebé tres punts més que el baròmetre del juliol, però encara està per sota el 10,26% que va obtenir el 28-A.