Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El PSOE diu que no hi ha cap acord amb Bildu i acusa el PP de buscar “excuses” per no donar suport als PGE

ACN Madrid.-El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha negat aquest dilluns que existeixi cap acord amb Bildu –com sosté el PP- per acostar presos a canvi del seu […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Madrid.-El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha negat aquest dilluns que existeixi cap acord amb Bildu –com sosté el PP- per acostar presos a canvi del seu ‘sí’ als pressupostos generals de l’Estat (PGE). Segons Ábalos, l’únic que ha passat fins ara és que la setmana passada Bildu va rebutjar les esmenes a la totalitat perquè entenia que cal “no evitar el debat pressupostari”, i ara en el debat de les esmenes, “ells trobaran raons per votar o no l’articulat”. “Bildu va entendre que és important tenir els pressupostos i participar al debat pressupostari per fer aportacions”, ha sentenciat. Ho ha contraposat al paper de la dreta que “ha quedat malament” no donant cap suport als pressupostos i ara busca “excuses” en “altres”.

Segons Ábalos, la negociació amb Bildu “es du a terme estrictament a nivell parlamentari” i només “sobre els temes del pressupost”, i per tant es tracta Bildu “com un grup parlamentari més”. “És un grup parlamentari més amb un projecte que no compartim, però és un grup parlamentari que si entén la situació no veig que això sigui negatiu”. Precisament aquest dilluns el dirigent de Bildu Arnaldo Otegui ha anunciat en roda de premsa que la Mesa Política de la seva formació ha decidit preguntar a les bases del partit el pròxim dijous si Bildu vota ‘sí’ als pressupostos generals de l’Estat. La formació celebrarà una assemblea nacional extraordinària i la Mesa Política hi presentarà una proposta perquè els diputats votin afirmativament als comptes de Sánchez. “Estem aquí per defensar els drets de la gent i per evitar que la dreta governi a l’Estat o a Euskadi”, ha afirmat. Otegi ha negat taxativament que aquest ‘sí’ tingui com a contrapartida un acostament dels presos d’ETA. “La repatriació dels presos al nostre país no és objecte de negociació, sinó el compliment de la legislació penitenciària”.