Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

El PSOE denuncia les “mentides” del PP amb la Llei Celaá: “Ja està bé de jugar amb les famílies i la incertesa”

ACN Madrid.-El PSOE ha carregat contra les “mentides” del PP amb la reforma de la Llei d’Educació –coneguda popularment com a Llei Celaá- i ha negat que la nova norma […]

Avatar
Agències 22/11/2020

ACN Madrid.-El PSOE ha carregat contra les “mentides” del PP amb la reforma de la Llei d’Educació –coneguda popularment com a Llei Celaá- i ha negat que la nova norma posi en perill el castellà com a llengua vehicular, l’escola concertada o l’educació especial. “Ja està bé de jugar amb les famílies, amb la incertesa i amb qüestions que són plens drets dins la Constitució”, ha sentenciat aquest diumenge la portaveu d’Educació del PSOE al Congrés, Luz Martínez Seijo. “Amb l’educació no s’hi juga, es progressa”, ha continuat Seijo, que ha recriminat al líder del PP, Pablo Casado, la “irresponsabilitat absoluta” de garantir el desacatament de la LOMLOE a les comunitats autònomes on governa (Madrid, Galícia, Castella i Lleó, Andalusia i Múrcia).

“L’aplicació de lleis orgàniques com la Llei d’Educació, aprovada per majoria absoluta, no es pot qüestionar en cap comunitat autònoma”, ha recordat la diputada socialista. “El que ha de fer el senyor Casado és complir amb l’Estat de dret, treballar verdaderament per l’educació i tornar a la moderació, abandonant els seus plantejaments ultres i extremistes”, ha apuntat Seijo, que ha reiterat que l’anomenada Llei Celaá “avança en el model equitatiu i inclusiu del sistema educatiu i no posa en risc ni el castellà ni la llibertat d’ensenyament”. La portaveu d’Educació del PSOE ha negat taxativament que la LOMLOE pretengui tancar els centres d’educació especial. “No podem consentir que es jugui amb la vulnerabilitat de les famílies”, ha comentat Seijo. “La Llei garanteix el dret a l’educació inclusiva, però al mateix temps avala el dret als pares que volen portar els fills a un centre d’educació especial”, ha apuntat la diputada socialista, que igualment nega que la Llei Celaá vulgui acabar amb l’escola concertada. “La nova normativa no limita cap dret d’elecció dels centres. Però sí que acaba amb certs privilegis de l’antiga Llei Wert que permetia que els centres elegissin als alumnes i no al revés”, ha conclòs Seijo.

Relacionats