Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El PSOE demana la tramitació d’urgència al Congrés de la reforma de llei del ‘només sí és sí’

ACN Madrid – El PSOE ha demanat la tramitació d’urgència al Congrés de la proposició de llei registrada en solitari de reforma de la llei del ‘només sí és sí’. […]

Agències 10/02/2023

ACN Madrid – El PSOE ha demanat la tramitació d’urgència al Congrés de la proposició de llei registrada en solitari de reforma de la llei del ‘només sí és sí’. El grup parlamentari ha registrat aquest divendres la petició per donar prioritat a aquesta iniciativa sobre d’altres quan encara no hi ha acord amb Unides Podem sobre el contingut de la reforma. Fonts dels socialistes auguren que la presa en consideració de la proposició de llei es podria debatre o bé al ple de dimarts 21 de febrer o al del 7 de març.

La reforma del PSOE implica retornar a les penes de l’anterior Codi Penal en casos en què hi hagi violència o intimidació creant un subtipus agreujat en el delicte d’agressió sexual, un esquema que el Ministeri d’Igualtat rebutja perquè considera que implicarà revictimització i tornar a posar el focus dels interrogatoris en si hi va haver resistència i no en el consentiment.

En els últims dies les posicions dels socis s’han mantingut enrocades i, de fet, des d’Unides Podem s’ha denunciat que la negociació està aturada. La líder de la formació lila i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha instat aquest matí al PSOE a tornar a la taula de negociació i els ha acusat de ser ells els que s’han aixecat.

En paral·lel, el PP s’ha obert a donar suport a la presa en consideració de la reforma, que reivindiquen que és pràcticament igual a la que els populars van registrar a finals de l’any passat.