Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

El PSOE defensa que els incentius són el “mecanisme adequat” per protegir el català a la llei audiovisual

ACN Madrid.-El portaveu del PSOE al Congrés, Héctor Gómez, ha defensat que els incentius per utilitzar llengües cooficials és el “mecanisme adequat” i “ideal” per protegir-les a la llei de […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Madrid.-El portaveu del PSOE al Congrés, Héctor Gómez, ha defensat que els incentius per utilitzar llengües cooficials és el “mecanisme adequat” i “ideal” per protegir-les a la llei de l’audiovisual. Els socialistes han mostrat reticència a establir quotes, tal com reclama ERC, i han explicat que és una qüestió que encara s’està negociant. Tanmateix, Gómez ha esperat tancar un acord de pressupostos amb els republicans “en les pròximes hores”. “Seguim avançant en la negociació”, ha dit el portaveu del PSOE en roda de premsa aquest dilluns a la cambra baixa.

En relació amb la llei de l’audiovisual, Gómez ha insistit que cal “generar atractius” per donar cobertura a les llengües cooficials en lloc de posar “barreres d’entrada”. “Entenem que això passa pels incentius”, ha dit. Les mateixes fonts socialistes també han esperat tancar l’acord amb el PNB aquesta tarda.Explicacions a CasadoGómez ha demanat explicacions al líder del PP, Pablo Casdo, per haver assistit a una missa que va demanar una pregària en honor al dictador Francisco Franco. El portaveu socialista ha criticat que és una “irresponsabilitat absoluta” que requereix un “aclariment” per part de Casado.