Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 617
La República

El PSC-Units interroga el Govern per la situació a Igualada i pel material sanitari comprat per combatre la covid-19

ACN Barcelona.-El PSC-Units ha registrat aquest dijous al Parlament una bateria de preguntes en relació al confinament i situació del coronavirus a Igualada i a la Conca d’Òdena. També pregunten […]

Avatar
Agències 26/03/2020

ACN Barcelona.-El PSC-Units ha registrat aquest dijous al Parlament una bateria de preguntes en relació al confinament i situació del coronavirus a Igualada i a la Conca d’Òdena. També pregunten els ERTO en empreses de transport sanitari i en alguns centres assistencials, quants contractes ha fet el Govern durant aquest any per la compra de material sanitari per l’epidèmia de grip habitual i per la covid-19. En aquest paquet de qüestions, pregunten quants estudiants de MIR i jubilats s’han incorporat durant el març i abril per fer front a aquesta crisi. D’altra banda, formulen una pregunta sobre l’atenció telefònica a través del 061 i el 112, i quines mançanes i errors han descobert.

Els socialistes també pregunten al Govern per quin motiu van visitar el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, el centre del Servei d’Emergències Mèdiques “quan ja era evident que calia evitar tots els desplaçaments”.Els socialistes demanen els resultats dels estudis epidemiològics a Igualada i la Conca d’Òdena, per nombre de contagis, ingressos, pacients crítics o greus i número de defuncions, i volen conèixer els “criteris tècnics” de la conselleria d’Interior per “canviar l’estat de confinament i la seva continuïtat”. També pregunten “a què es deu l’índex de mortalitat tan alt sobre els contagiats a la Conca d’Òdena”.Entre altres preguntes relacionades amb Igualada, el PSC-Units s’interessa per quants professionals nous s’han incorporat a l’Hospital d’Igualada,, vol saber per quin motiu es va acusar a una professional sanitària de ser la pacient 0 a Igualada, si s’ha demostrat que el focus de la covid-19 es va produir en un sopar i quina posició té el Govern sobre “les contradiccions” de la consellera Alba Vergés en les rodes de premsa i els professionals de l’Hospital d’Igualada. També exigeixen saber per quin motiu Vergés “no va protegir” als professionals de l’Hospital d’Igualada, i per quin motiu des del Departament “no s’ha facilitat informació detallada als ajuntaments afectats de l’estat de confinament a Igualada i a la Conca d’Òdena o l’evolució dels contagis”.

Relacionats