Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El PSC-Units es mostra a favor del vot per correu telemàtic si respecta “totes les garanties” del procés electoral

ACN Barcelona.-El diputat del PSC-Units, Ferran Pedret, s’ha mostrat a favor del vot per correu telemàtic, sempre que respecti “totes les garanties” del procés electoral. Pedret ha explicat aquest dimarts […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-El diputat del PSC-Units, Ferran Pedret, s’ha mostrat a favor del vot per correu telemàtic, sempre que respecti “totes les garanties” del procés electoral. Pedret ha explicat aquest dimarts que és una bona manera de garantir el dret dels ciutadans “sense riscos” de cara a les eleccions del 14-F. Tot plegat després que aquest matí la Junta Electoral l’hagi autoritzat. Això sí, el diputat ha alertat que es tracta d’una de les gestions que haurien d’abordar conjuntament amb la resta de forces polítiques. També ha subratllat la necessitat de considerar que hi ha persones que no tenen accés als certificats digitals. “Al nostre país encara existeix una escletxa digital” ha lamentat.

Per Pedret cal promoure una facilitació “equitativa”, que contempli que hi poden haver dificultats d’accés “prèvies” que no estiguin relacionades amb el mecanisme en si. “Ja sigui per raons d’edat, coneixement, motius socioeconòmics, de connectivitat…” ha enumerat. En aquest sentit, però, la formació creu que es tracta d’un tema que s’ha de “poder parlar” amb la resta de grups parlamentaris.Pel que fa a la celebració de les eleccions de Catalunya, previstes pel pròxim 14 de febrer, el diputat ha demanat al Govern que deixi “d’especular” sobre la possibilitat que la convocatòria s’hagi d’ajornar. La formació sosté que és possible organitzar una jornada amb “garanties” pels partits, però també pels mateixos electors i electores. De fet, Pedret ha demanat que deixin enrere aquests “tipus de jocs” que evidencien que dins del Govern hi ha desavinences entre els socis. “No contribueix en donar confiança als ciutadans” ha reblat.El PSC-Units també s’ha referit a la modificació de la normativa electoral, proposada aquest dilluns pel Síndic de Greuges. “Totes les recomanacions són benvingudes, però cal posar-hi ordre” ha subratllat Pedret, demanant també que respecti els espais de cadascú i que no desorienti la població.