Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El PSC-Units diu que El Homrani “probablement” hauria d’apartar-se del càrrec

ACN Barcelona.-El diputat del PSC-Units, Ferran Pedret, creu que el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, “probablement hauria d’apartar-se i que una altra persona assumís les […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-El diputat del PSC-Units, Ferran Pedret, creu que el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, “probablement hauria d’apartar-se i que una altra persona assumís les seves responsabilitats”. Després que el conseller hagi destituït “amb nocturnitat i traïdoria” el secretari general i altres membres de la cúpula del Departament, Pedret ha dit que “les responsabilitats polítiques no s’esgoten en els alts càrrecs” i creu que l’operació és un intent d’establir “un tallafocs” al voltant d’El Homrani. Per això, el diputat l’ha emplaçat a “reflexionar sobre les seves pròpies responsabilitats i no descarregar-les totes en qui havien estat els seus subordinats”.

Pedret ha carregat contra la gestió de la pandèmia que ha fet el Govern des de diferents Departaments, tot i que ha posat al centre de la diana el que pilota El Homrani. Els socialistes creuen que les destitucions es fan per la “nefasta gestió dels ajuts als autònoms”, però “hi ha altres qüestions que s’han gestionat bastant malament”. Sobre aquest Departament decau, per exemple, la gestió de les residències de gent gran. Amb un govern en funcions, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, no pot cessar consellers. Però el PSC-Units considera que El Homrani hauria de fer una reflexió i “valorar quina és la seva quota de participació en la responsabilitat” de la conselleria que encapçala. En cas que el conseller es decidís a dimitir no es podria fer un nou nomenament. “Sabrà Aragonès com ha de redistribuir les funcions” en cas que El Homrani s’aparti del càrrec, ha valorat Pedret.Pedret demana al Govern que no llanci “globus sonda” amb els plans de reobertura perquè als afectats “se’ls ha marejat en excés”D’altra banda, després que s’hagi filtrat l’esborrany del pla de desescalada que han preparat els Departaments de Salut i Interior, Pedret ha reclamat al Govern que no faci “anuncis parcials ni globus sonda” perquè als sectors afectats “se’ls ha marejat en excés”. El pla preveu en una primera fase obrir la restauració al 30% fins a les 17 hores, tant a les terrasses com a l’interior, i la reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb un aforament del 50%.El diputat ha lamentat també que els socis de l’executiu han tingut tendència a elaborar plans “sense coordinar-se massa” entre ells. Finalment, ha reclamat que les mesures restrictives vagin acompanyades d’ajuts que es puguin sol·licitar d’una manera que “no resulti humiliant per les persones que han de demanar-los”, en referència a l’anteior convocatòria d’ajudes per a autònoms. Els socialistes han manifestat la seva voluntat de dialogar amb el Govern sobre com encarar aquesta etapa.