Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El PSC-Units demana al Govern que convoqui el Pacte contra la segregació escolar, “agreujada” per la covid-19

ACN Barcelona.-El PSC-Units ha demanat al Govern que convoqui la comissió de seguiment del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya, “agreujada per la crisi de la covid-19”. Els socialistes […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-El PSC-Units ha demanat al Govern que convoqui la comissió de seguiment del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya, “agreujada per la crisi de la covid-19”. Els socialistes creuen que caldrà “alguna mesura especial” per contribuir a paliar-la i pregunten a l’executiu si té previst un procediment perquè el procés de preinscripció i matriculació es faci de manera telemàtica. També reclamen conèixer com es farà el pla de retorn a les escoles i com es garantirà el distanciament social a les aules, especialment en les de 0 a 3 anys i les de primària. Sobre la reobertura dels centres educatius de primària i de secundària, interroguen per les mesures de cara al pròxim curs, sobre protocols de neteja o els espais al menjador, per exemple.

Finalment, volen saber quin serà el paper del Departament d’Educació i de la Direcció General de Joventut en la organització de les activitats de lleure educatiu durant els mesos d’estiu d’enguany, tenint en compte que caldrà adaptar aquestes activitats a la situació actual, i que “això pot suposar que augmentin els costos per les famílies”. Així volen saber si hi ha prevista alguna línia d’ajuts al lleure i recorden que el Ministeri d’Educació ja ha anunciat una línia d’ajuts.Els socialistes demanen que els consellers d’Afers Socials i Famílies i d’Educació, Chakir el Homrani i Josep Bargalló, compareguin a les comissions respectives per a informar de les mesures previstes de cara al retorn als centres educatius.