Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

El PSC tampoc reprovarà Cambray en aquest ple: “Qui l’ha reprovat és la comunitat educativa”

ACN Barcelona – El PSC tampoc reprovarà el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, com demana la CUP en una moció que es debatrà aquesta setmana. Aquesta votació ja s’ha fet diversos […]

Agències 05/07/2022

ACN Barcelona – El PSC tampoc reprovarà el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, com demana la CUP en una moció que es debatrà aquesta setmana. Aquesta votació ja s’ha fet diversos cops, però no ha prosperat perquè els socialistes no hi han donat suport. La portaveu socialista, Alícia Romero, manté que no aporta cap solució reprovar-lo, i que qui l’ha reprovat ha estat la comunitat educativa. Sí que apunta que miraran com es planteja l’inici de curs, ja que una moció que presenta el seu grup planteja “moltes solucions”: “Veurem quina resposta dona el Govern a la iniciativa i acabarem de decidir”. A l’espera de la notificació del TC al Parlament sobre la delegació de vot de Lluís Puig, el PSC reitera que no hi ha “cap requisit” que la permeti.

Arran d’un recurs del líder del PSC, Salvador Illa, el TC va anul·lar l’acord de la presidència de la cambra del 25 de març de l’any passat que admetia la sol·licitud de Puig de delegar el seu vot. També anul·la l’acord de la Mesa de l’endemà que confirmava la delegació de vot. Segons el tribunal, els dos acords van vulnerar el dret del PSC i altres diputats a exercir funcions representatives i dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants.

Romero manté que no hi ha cap requisit del Reglament que Puig compleixi, “i és el que estrictament estableixen els tribunals”. “Les sentències s’han de complir, i és molt clara al respecte”, ha continuat.