Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El PSC s’oposarà a les esmenes de Junts sobre la B-40, l’ampliació de l’aeroport i el Hard Rock

ACN Barcelona – El PSC té previst oposar-se a les esmenes que ha registrat Junts sobre la B-40, l’ampliació de l’aeroport del Prat i l’impuls del Hard Rock. Així ho […]

Agències 03/03/2023

ACN Barcelona – El PSC té previst oposar-se a les esmenes que ha registrat Junts sobre la B-40, l’ampliació de l’aeroport del Prat i l’impuls del Hard Rock. Així ho ha anunciat la portaveu del grup parlamentari, Alícia Romero, que ha remarcat que tot i que estan d’acord amb les tres iniciatives tenen un acord amb el Govern que volen mantenir. “Hem aconseguit que ERC es mogui, que desbloqueig projectes importants, i som lleials a l’acord”, ha subratllat. En canvi, ha explicat que mantindran l’esmena a la Renda Bàsica Universal perquè, segons afirma, el Govern no va pactar amb els socialistes el text i el va presentar “sense el coneixement” del PSC. Junts ja ha anunciat el suport a l’esmena. Aquestes esmenes es votaran al llarg del matí al Parlament.

Romero ha explicat que mantenen l’esmena perquè no volen “ser deslleials” a les seves conviccions i valors. En aquesta línia ha dit que ells compleixen “tots els acords” i ha insistit que la llei de mesures d’acompanyament es va presentar sense que ells ho sabessin, de manera que per als socialistes va ser “impossible” acordar algunes qüestions.

En qualsevol cas ha remarcat que hi ha “comunicació fluïda” amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha subratllat que estan al cas del posicionament del PSC i que “des del primer dia saben que hi ha discrepàncies” amb qüestions com la RBU. “No podem aprovar per la porta de darrere temes importants que no tenen a veure amb la fiscalitat per intentar eludir o evadir la minoria que tenen al ple”, ha retret.

Els socialistes creuen que “no té sentit” que a la llei de mesures hi aparegui l’assignació monetària al pla pilot de la RBU perquè aquesta prova no s’implantarà durant el 2023.

<strong>Presidència del Parlament</strong>

D’altra banda, Romero també s’ha referit a la situació de la presidència del Parlament, que està en suspens des que Laura Borràs està suspesa mentre està processada per suposades irregularitats quan dirigia la ILC. La portaveu socialista ha remarcat que no és cap “prioritat” dels socialistes ocupar la presidència si s’acaba inhabilitant a Borràs i ha insistit que el que és prioritari és “recuperar la normalitat i el prestigi del Parlament”. De totes maneres ha assegurat que el PSC “estén la mà” per aconseguir aquests dos objectius.