Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El PSC s’obre a explorar modificacions a l’acord pel català per assolir “el màxim consens” amb JxCat

ACN Barcelona – El PSC s’obre a explorar canvis en l’acord per modificar la llei de política lingüística que no posi en qüestió el seu posicionament per reunir “el màxim […]

Agències 16/05/2022

ACN Barcelona – El PSC s’obre a explorar canvis en l’acord per modificar la llei de política lingüística que no posi en qüestió el seu posicionament per reunir “el màxim consens”, després que JxCat se n’hagi despenjat. La portaveu socialista, Lluïsa Moret, ha afirmat que “sempre hi ha marge per a l’acord” perquè el país “necessita justament un ampli consens a favor de la convivència lingüística”. Davant això, no descarten un ple extraordinari –com demanen els comuns- ni que vagi al ple de la setmana que ve. “Estem disposats que l’acord tiri endavant, i si es proposa una modificació que no canviï substancialment l’acord, l’estudiarem”, ha afegit.

Els socialistes volen “esgotar totes les possibilitats i tots els instruments possibles” perquè “es pugui mantenir viu l’acord i arribi a bon port”. 

Després que Carles Riera (CUP) hagi demanat en una entrevista a ‘El Nacional’ que Aragonès se sotmeti a una qüestió de confiança “el més aviat possible”, Moret ha dit que cal ser “prudents”. La dirigent socialista creu que ara convé “estabilitat i bon govern” i que “qualsevol decisió que generi inestabilitat i desconfiança al govern no ajuda”.