Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El PSC reclama un pla d’inspecció de treball extraordinari per garantir que hi ha les mesures de prevenció adequades

ACN Barcelona.-El PSC-Units ha reclamat un pla d’inspecció de treball extraordinari per poder garantir que tots els treballadors tenen el material i les mesures de prevenció adequades a la feina. […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-El PSC-Units ha reclamat un pla d’inspecció de treball extraordinari per poder garantir que tots els treballadors tenen el material i les mesures de prevenció adequades a la feina. Així ho ha demanat el portaveu d’ocupació del grup parlamentari, Pol Gibert, just el primer dia que a Catalunya els empleats de serveis no essencials han tornat a la feina després de dues setmanes d’aturada per evitar contagis de coronavirus. Els socialistes han recordat que la Generalitat té uns 200 efectius per inspeccionar les condicions laborals. “Està molt bé acordar mesures amb els agents socials, però qui vigila que aquests acords es compleixin?”, ha preguntat, tot afegint que el Govern “té la competència i els recursos”.

Gibert ha remarcat que els treballadors “necessiten que s’actuï davant els possibles incompliments en les mesures de protecció”. A més, ha assenyalat que “empreses propietat del Govern han tornat avui a la feina” però no s’ha vist accions de la Inspecció del Treball “a l’alçada de la situació actual”.