Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El PSC reclama que el 25% del pressupost a Salut es destini a l’atenció primària perquè sigui “forta” i amb recursos

ACN Barcelona.-Els PSC ha reclamat que el 25% net del pressupost total destinat a Salut es dediqui a l’atenció primària perquè pugui ser “forta i amb recursos suficients”, d’acord amb […]

Avatar
Agències 03/08/2020

ACN Barcelona.-Els PSC ha reclamat que el 25% net del pressupost total destinat a Salut es dediqui a l’atenció primària perquè pugui ser “forta i amb recursos suficients”, d’acord amb les recomanacions de l’OMS. Segons la diputada socialista Assumpta Escarp a Catalunya “estem molt lluny” d’aquest percentatge i ha lamentat el “greu impacte” que han tingut les retallades al llarg dels anys. En aquest sentit, ha criticat que aquest estiu “s’han tornat a tancar consultoris, s’han reduït serveis als CAPS i les zones amb més afluència no s’han reforçat, com si no hagués passat res”. “Els professionals estan cansats i decebuts”, ha avisat. Escarp ha demanat, a més, que part dels recursos dels fons europeus per a la reconstrucció es dediquin a la primària.

“Una crisi de salut pública com la que estem patint només es pot abordar des de la salut comunitària”, ha insistit Escarp, que ha apostat per una primària “forta, vertebradora, amb recursos humans i materials suficients i canvis estructurals” perquè pugui ser “porta d’entrada al sistema de salut de Catalunya”.Segons Escarp, la crisi del coronavirus ha posat “en primer pla” la necessitat de tenir una atenció primària forta i amb reconeixement dins del sistema. De fet, ha recordat que va ser precisament la primària que primer va detectar els casos de coronavirus i els seus professionals “van ser els primers en contagiar-se”.