Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

El PSC reclama més efectius d’agents rurals i bombers a Espot

ACN Espot.-El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha reclamat aquest divendres més efectius d’emergències pel municipi d’Espot (Pallars Sobirà). Així, ha defensat la” necessitat urgent” […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Espot.-El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha reclamat aquest divendres més efectius d’emergències pel municipi d’Espot (Pallars Sobirà). Així, ha defensat la” necessitat urgent” d’incrementar les places de bombers voluntaris al parc d’aquesta localitat pallaresa, que actualment compta, segons ha dit Ordeig, amb només quatre efectius. El diputat socialista ha recordat que “el parc de bombers professionals més proper és el de Sort, a més de mitja hora en vehicle” i ha afirmat que en el dels bombers voluntaris “no sempre tenen disponibilitat”. Així, ha explicat que en cas de produir-se un incendi o emergència a Espot o al Parc Nacional d’Aigüestortes “difícilment es podrà donar una resposta ràpida”.

Ordeig també ha criticat que “no es pot permetre més que el Pirineu i zones de muntanya segueixin patint aquest dèficit de recursos”, afegint que aquesta situació afecta, a més, a l’únic parc nacional que hi ha a Catalunya i a una de les zones naturals més importants del país. El grup parlamentari socialista ha registrat una bateria de preguntes per la manca de personal que pugui donar resposta a les emergències al Pallars Sobirà i a AigüestortesEn aquest sentit, l’objectiu del PSC és “reclamar més efectius tant d’agents rurals com de bombers al municipi de Sort” i que, per extensió, aquests “puguin donar el servei adient a la comarca del Pallars Sobirà i al Parc Nacional d’Aigüestortes”. Per la seva banda, la regidora de Compromís per Espot, Maribel Sebastia, ha explicat que “fa molts anys que la dotació d’Agents Rurals per tota la comarca del Pallars Sobirà no supera la vintena i l’administració no fa cap nova promoció”. Sebastia també ha demanat al Govern que instal·li una guarderia pròpia a Espot per poder ampliar i millorar la seva presència al Parc Natural d’Aigüestortes, donat que a més ja fa anys es va perdre la figura del guarda de Parc Nacional.