Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El PSC reclama la reobertura dels consultoris mèdics del Segrià tancats durant l’estat d’alarma

ACN Lleida.-El PSC reclama al Govern informació sobre els centres d’atenció primària (CAP) i consultoris mèdics locals tancats al Segrià durant l’estat d’alarma decretat per la covid-19. El Grup Socialista […]

Avatar
Agències 30/09/2020

ACN Lleida.-El PSC reclama al Govern informació sobre els centres d’atenció primària (CAP) i consultoris mèdics locals tancats al Segrià durant l’estat d’alarma decretat per la covid-19. El Grup Socialista al Parlament ha registrat una bateria de preguntes per tal que “el Govern especifiqui els centres tancats en aquell moment però també quins es mantenen encara sense donar atenció als veïns de molts pobles del Segrià”. El diputat Òscar Ordeig considera que decisions com aquestes “evidencien que ni JxCat i ERC coneixen ni tenen en consideració les Terres de Lleida, desproveint de serveis bàsics a municipis sovint amb una població cada cop més envellida i que requereixen d’una atenció sanitària de proximitat”.

L’alcalde de Torre-serona (Segrià), Agustí Jiménez, ha remarcat que en aquest municipi, com en altres del Segrià, Salut manté tancat el consultori mèdic, cosa que “suposa que molts veïns s’hagin de desplaçar a la ciutat de Lleida”. “En molts casos, es tracta de persones grans que requereixen de visites mèdiques periòdiques i que no sempre disposen de mitjans per aquests desplaçaments”, ha indicat. Per Jiménez, després que s’aixequés l’estat d’alarma i, posteriorment, el confinament del Segrià del mes de juliol, “Salut no pot mantenir el tancament dels CAP i consultoris locals”. “El Govern no pot seguir invisibilitzant aquest territori, menystenint la seva gent”, ha sentenciat l’alcalde.