Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El PSC reclama col·laboració entre administracions per garantir la mà d’obra necessària per a la campanya de la fruita

ACN Lleida.-El PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran ha reclamat aquest dimecres mesures específiques per a la pròxima campanya de recollida de la fruita i, en aquest […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Lleida.-El PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran ha reclamat aquest dimecres mesures específiques per a la pròxima campanya de recollida de la fruita i, en aquest sentit, ha demanat la col·laboració entre administracions per garantir la mà d’obra necessària per a la campanya agrària, davant les dificultats que preveu el sector arran de la crisi del coronavirus. La Sectorial d’Agricultura de la Federació del PSC de Lleida, Pirineu i Aran, reunida per via telemàtica, ha posat de relleu dubtes i solucions concretes pel que fa a permisos de treball, flexibilitzacions de l’atur, allotjaments i mesures de protecció al camp. La trobada ha comptat amb la participació del diputat al Parlament, Òscar Ordeig, i la diputada al Congrés, Montse Mínguez.

La secretària del món rural i agroalimentari de la Federació, Melissa Torreguitart, considera “indispensable” l’actuació de les institucions més properes, com són el Govern, Diputació i el mateix Ajuntament de Lleida, que “ni col·laboren amb el govern de l’Estat ni posen cap proposta damunt la taula”. D’altra banda, Torreguitart ha lamentat que “la Generalitat només hagi facilitat les mascaretes a les ciutats de més de 30.000 habitants, sabedors que la demarcació està conformada majoritàriament per municipis per sota d’aquest barem”. Finalment, la Sectorial d’Agricultura del PSC de Lleida, Pirineu i Aran ha reclamat “pro activitat i solucions que deixin de banda els colors polítics i posin el focus en el que realment està en joc, que és la salut i el futur de totes i tots”.