Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

El PSC rebutja confrontar-se amb l’ACA per la sequera però insisteix que ara cal fer inversions i no sancionar

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – EL PSC rebutja confrontar-se amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per la gestió de la sequera, després que el seu director hagi retret als socialistes que utilitzessin la cimera de l’aigua “per intentar aconseguir el titular que el règim sancionador s’eliminaria”. La viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, ha reclamat al Govern que treballi amb els ajuntaments com a “part de la solució” i no com a part del problema. En aquesta línia, ha advertit que cal “inversions, i no sancions”. En aquest sentit, s’ha queixat que una de les mesures més importants del decret de sequera estigui “basada” en “sancionar i culpabilitzar” els consistoris. “No és la manera més adequada d’afrontar aquest problema greu de país”, ha afegit.

D’altra banda, sobre la B-40, Moret ha afirmat que el PSC creu i confia en la paraula del president de Govern, Pere Aragonès, sobre el compliment de l’acord. La Generalitat i l’executiu espanyol havien de tancar el conveni sobre aquesta infraestructura abans del 31 de març, i ja s’ha sobrepassat el termini. Com ja va expressar el líder del PSC, Salvador Illa, el partit creu que “no ve d’una setmana”, mentre es faci.

Publicitat

Govern i socialistes van arribar a aquest acord en el marc de l’aprovació dels pressupostos del 2023. Per a la dirigent del PSC, el que queda per a acordar són només “detalls”. Segons la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, els dos principals esculls són el finançament i el traç de la B-40, que aniria més enllà de la Ronda Nord (Sabadell, Castellar i Terrassa).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió