Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El PSC qüestiona el nomenament d’un nou prior de la capella de la Generalitat i demana un nou ús per a l’espai

ACN Barcelona.-El PSC ha elaborat una proposta de resolució amb la qual pretén que el Parlament insti el Govern a dedicar la capella del Palau de la Generalitat a usos […]

Agències 07/08/2019

ACN Barcelona.-El PSC ha elaborat una proposta de resolució amb la qual pretén que el Parlament insti el Govern a dedicar la capella del Palau de la Generalitat a usos aconfessionals. Ho ha fet després que la setmana passada el president, Quim Torra, va nomenar un nou prior i es va celebrar una missa a la capella, en funcionament almenys des de la recuperació de la Generalitat amb Josep Tarradellas. El PSC ha recordat que la Constitució estableix que cap religió pot tenir caràcter estatal i que l’Estatut dóna competència exclusiva a la Generalitat en llibertat religiosa, a la vegada que ha esgrimit que Catalunya “és una de les societats més secularitzades” de l’Estat. Per això, ha defensat que el nomenament d’un prior “casa molt malament” amb l’aconfessionalitat.

La iniciativa parlamentària reclama, concretament, un informe de la Generalitat sobre el marc legal dins del qual s’ha produït el nomenament del prior –ja que es tracta d’un càrrec eclesiàstic– i que es destini l’espai a una nova finalitat “consistent a preservar la memòria històrica de l’edifici” i de la capella.