Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El PSC proposa utilitza el Fons Nuclear per implantar els estudis de medicina a les Terres de l’Ebre

ACN Tortosa – El PSC de les Terres de l’Ebre ha proposat utilitzar els recursos del Fons Nuclear per a la implantació dels estudis universitaris de medicina per part de […]

Agències 01/03/2023

ACN Tortosa – El PSC de les Terres de l’Ebre ha proposat utilitzar els recursos del Fons Nuclear per a la implantació dels estudis universitaris de medicina per part de la URV al territori. “Tenim davant nostre una gran oportunitat”, ha assegurat el primer secretari dels socialistes ebrencs, Manel de la Vega, tot apuntant que un 10% d’aquests recursos poden anar destinats a “projectes d’interès estratègic del territori” per millorar el seu desenvolupament econòmic. Els socialistes ebrencs han volgut respondre així les declaracions del conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, condicionant la implantació d’un grau de medicina al territori a l’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC).

En aquest sentit, de la Vega ha anunciat la presentació d’una proposta de resolució al Parlament per demanar al Govern que s’implantin els estudis universitaris de medicina a les Terres de l’Ebre. “Disposem del Campus de la URV i la línia assistencial de l’HTVC ha experimentat un fort creixement els últims temps pel que fa a l’activitat docent”, amb l’existència d’acord amb la mateixa universitat i acreditacions per efectuar formació de postgrau en especialitats així com infermeria.