Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El PSC proposa ”flexibilitzar la immersió lingüística”

ACN Barcelona.-El PSC ha aprovat aquest dissabte al matí la ponència política on, finalment, proposa “flexibilitzar la immersió lingüística”. Durant el segon dia del 14è Congrés Nacional, els socialistes han […]

Avatar
Agències 14/12/2019

ACN Barcelona.-El PSC ha aprovat aquest dissabte al matí la ponència política on, finalment, proposa “flexibilitzar la immersió lingüística”. Durant el segon dia del 14è Congrés Nacional, els socialistes han trobat una solució de consens després de la polèmica pel model lingüístic a les escoles catalanes. El text transaccionat, després de superar nombroses esmenes, inclou la defensa de la llengua catalana com a “vehicular”. El document -que no ha rebut cap vot en contra- també menciona la immersió lingüística, aposta per la seva “flexibilització” en funció de cada centre, i demana incorporar-hi altres llengües com ara l’anglès. D’altra banda, el PSC ha acordat reconèixer Catalunya com a “nació”, i Espanya com a “nació de nacions” d’uns d’un Estat plurinacional.

Cal apuntar que alguns quadres del partit han rebutjat definir Catalunya com a “nació”, però la ponència ha tirat endavant amb aquesta descripció. El propi primer secretari general de la formació socialista, Miquel Iceta -ratificat aquest matí al càrrec- ja va defensar ahir aquesta terminologia.