Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El PSC proposa al Govern un pla amb 25 mesures per pal·liar l’impacte de la guerra a Ucraïna

ACN Barcelona – El PSC-Units ha traslladat al Govern un document amb 25 mesures per fer front a l’impacte de la guerra a Ucraïna. El paquet inclou mesures en l’àmbit […]

Agències 01/04/2022

ACN Barcelona – El PSC-Units ha traslladat al Govern un document amb 25 mesures per fer front a l’impacte de la guerra a Ucraïna. El paquet inclou mesures en l’àmbit econòmic, en el social i en l’energètic. Entre les iniciatives hi ha una nova línia de crèdit de l’Institut Català de Finances (ICF) per valor de 1.000 MEUR en avals per a empreses i autònoms 1.000 MEUR més en ajuts a empreses, autònoms, famílies i ajuntaments. En fiscalitat, demanen una bonificació del 100% de l’impost de CO2 per a tots els vehicles comercial i el manteniment de les tarifes reduïdes del 2020 pels vehicles privats durant aquest any. Finalment, per reduir la factura de la llum i el gas, reclamen accelerar els projectes d’energies renovables.

El PSC vol que el Govern “dobli l’energia eòlica” i multipliqui l’energia fotovoltaica “per 20”. Així ho ha explicat la portaveu, Alícia Romero, que ha dit que ara mateix a Catalunya la presència de l’energia fotovoltaica és “ridícula”. 

El document del PSC també demana bonificar el 100% de l’impost sobre les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle a les activitats agroindustrials i ramaderes.

Per evitar que vehicles contaminants es mantinguin en circulació i ajudar el sector del transport, proposen subvencions directes per renovar la flota. Així, proposen dotar una línia de subvencions de 22 MEUR. “Amb aquests recursos es podrien subvencionar 5.000 euros per 4.400 vehicles de pimes i autònoms durant un any”, apunten.

El paquet de mesures dels socialistes també proposen un fons extraordinari de 150 MEUR perquè els ajuntaments facin front a les despeses extraordinàries derivades de les conseqüències de la pandèmia.

D’altra banda, proposen crear una mesa d’emergència econòmica per fer seguiment de les conseqüències econòmiques d’aquesta crisi. Demanen al Govern que desplegui el reial decret perquè s’apliqui a Catalunya la revisió dels preus en els contractes públics d’obres. I desplegar la llei dels espais agraris.

A més d’Aragonès, el PSC també ha fet arribar el document de propostes a PIMEC, Foment del Treball, CCOO, UGT o la Taula del Tercer Sector.