Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El PSC presentarà als ajuntaments una declaració de suport als Mossos i de condemna dels aldarulls

ACN Barcelona.-El PSC presentarà als ajuntaments una proposta de declaració institucional de condemna als “fets violents” dels darrers dies i de suport als Mossos d’Esquadra. Els socialistes apunten que “l’atac […]

Avatar
Agències 02/03/2021

ACN Barcelona.-El PSC presentarà als ajuntaments una proposta de declaració institucional de condemna als “fets violents” dels darrers dies i de suport als Mossos d’Esquadra. Els socialistes apunten que “l’atac i crema d’un vehicle de la Guàrdia Urbana” dissabte i “l’intent d’homicidi de l’agent” que estava a dins “constitueixen un greu atemptat contra l’autoritat democràtica”. Per això, davant aquesta “agressió vandàlica que traspassa totes les línies vermelles”, el PSC vol que les institucions, també des dels consistoris, condemnin els fets. El text també fa una defensa la manifestació pacífica com a via essencial per a la defensa dels drets i de les reivindicacions, i de la llibertat d’expressió, tot “rebutjant les conductes violentes d’una minoria”.

Els socialistes demanen que el futur govern de Catalunya, els grups parlamentaris i els grups municipals defensin la tasca i el compromís del servei públic del cos de Mossos d’Esquadra i resta de policies.El text proposat també manifesta el suport al conjunt de teixit comercial i empresarial dels municipis “en un moment especialment dur per la crisi derivada de la pandèmia” i expressa la seva solidaritat “a totes les persones afectades pels actes de vandalisme i violència, que hagin patit danys personals o materials de qualsevol tipus”.Més enllà dels Mossos, la declaració expressa el seu reconeixement als serveis públics i municipals d’emergències, de neteja i manteniment, “per la seva feina incansable per retornar la normalitat als carrers de la ciutat”. Hi inclouen també la Guàrdia Urbana i el conjunt dels cossos policials de seguretat “pels seus esforços per mantenir la convivència i preservar la pau social”.El secretari de política municipal del PSC, Jaume Collboni, ha demanat que la Generalitat “assumeixi el seu error en no haver mostrat des del minut zero un suport explícit i sense fissures a la feina dels Mossos d’Esquadra i la resta de cossos de seguretat”. També titlla d'”inadmissible” la “instrumentalització que algunes formacions parlamentàries estan fent del cos policial en les negociacions”, en una referència a les converses entre ERC i la CUP en què s’ha posat damunt la taula un debat sobre el model de l’ordre públic.