Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El PSC lamenta que el Govern no garanteix les mateixes condicions d’escolarització a tots els alumnes

ACN Barcelona.-La diputada del PSC Esther Niubó ha lamentat aquest dimecres que el Govern no garanteixi les mateixes condicions d’escolarització per a tot l’alumnat. Així, reacciona al pla que ha […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Barcelona.-La diputada del PSC Esther Niubó ha lamentat aquest dimecres que el Govern no garanteixi les mateixes condicions d’escolarització per a tot l’alumnat. Així, reacciona al pla que ha presentat el Govern que fixa que els centres educatius en fase 2 obrin a partir de l’1 de juny amb assistència voluntària però que l’ensenyament continuï fins a final de curs en línia. Per tot plegat, consideren “urgent” la compareixença del conseller d’Educació, Josep Bargalló, al Parlament. “El dret a l’educació no pot ser a la carta perquè agreuja les desigualtats”, ha afegit Niubó. A més, la diputada socialista considera “inconcebible” Bargalló parli “d’emergència educativa” i no anunciï cap pla de xoc ni un increment dels recursos per afrontar-la.

En un vídeo publicat al compte de Twitter del PSC, Niubó critica que el Govern “traslladi la responsabilitat d’educació als ajuntaments” i “obri la porta a l’educació a la carta perquè ha estat incapaç de garantir les mateixes condicions d’escolarització per al conjunt de l’alumnat”. A la compareixença que reclamen els socialistes volen que el titular d’Educació expliqui quants professors entraran per a reduir les ràtios, en quins termes es farà l’inici de curs o que don garanties al claustre, a les famílies i als ajuntaments, tot assumint les responsabilitats del Departament.La portaveu del PSC-Units, Eva Granados, també ha considerat “imprescindible” que el Govern expliqui “què pensa fer amb les escoles i instituts”. “tenim un sistema educatiu segregat i el Govern amb la seva inacció fa que s’aprofundeixin més les desigualtats”, ha etzibat en una piulada.(En aquesta actualització, s’afegeix que els socialistes demanen la compareixença del conseller d’Educació)