Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El PSC lamenta la mort de les víctimes a la frontera amb Melilla però evita valorar l’actuació policial

ACN Barcelona – El PSC ha lamentat “profundament” la mort de les víctimes a la frontera amb Melilla, però ha evitat valorar l’actuació policial. El president del govern espanyol, Pedro […]

Agències 27/06/2022

ACN Barcelona – El PSC ha lamentat “profundament” la mort de les víctimes a la frontera amb Melilla, però ha evitat valorar l’actuació policial. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va considerar l’acció contra les prop de 2.000 persones que intentaven accedir a la ciutat, amb antidisturbis i gasos lacrimògens, com a “ben resolta” per les autoritats marroquines. La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha expressat que el que s’està vivint a la zona és “un autèntic drama” i ha lamentat que hi hagi “màfies que s’aprofiten de la desesperació de la gent”. Ha apuntat que la cimera de l’OTAN a Madrid és “un bon moment” per posar-ho damunt la taula i que “la solució” passa per “ajudar els països del Sahel a desenvolupar-se socialment i econòmicament”.

Les autoritats marroquines xifren en 23 les víctimes mortals en l’intent d’entrada a Melilla. No obstant això, diverses ONG eleven el nombre de morts fins a 37.