Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El PSC exigeix instruments telemàtics “més afinats” per evitar col·lapses com el del web d’ajuts als autònoms

ACN Santa Coloma de Gramenet.-El PSC demana al Govern instruments telemàtics “més afinats” per fer front a la pandèmia. Es per això que ha sol·licitat la compareixença dels consellers de […]

Agències 10/11/2020

ACN Santa Coloma de Gramenet.-El PSC demana al Govern instruments telemàtics “més afinats” per fer front a la pandèmia. Es per això que ha sol·licitat la compareixença dels consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i el de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró al Parlament pel col·lapse durant dos dies seguits del web per demanar l’ajuda de 2.000 euros pels autònoms. El primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, ha lamentat que el sistema s’ha bloquejat, i ha demanat que després que tant l’administració catalana com l’espanyola hagin experimentat “insuficiències” en l’administració de les ajudes i les seves sol·licituds, cal estar preparats de cara a una possible tercera onada de la pandèmia per actuar degudament.

Miquel Iceta ha considerat que la pandèmia no ha de ser un motiu de baralla política, sobretot quan hi ha certs aspectes que no han funcionat, independentment de quin govern les impulsi. “Les administracions no sempre actuen amb la celeritat i transparència necessàries, i en un moment de pandèmia això es fa més evident”, ha reconegut.Davant la situació en què moltes persones en situació d’atur no han cobrat encara la prestació que els correspon i el fet que l’aposta per digitalitzar certs procediments, com ara la demanda d’ajudes per als treballadors autònoms, ha assegurat que cal que hi hagi instruments telemàtics “més afinats” per afrontar futures situacions. “Si hi ha una tercera onada de la pandèmia, ens hauríem de comprometre a donar resposta als problemes de la gent”, ha apuntat.En aquest sentit, ha estat crític amb el mal funcionament d’algunes apostes telemàtiques. “No és normal habilitar una pàgina web per rebre ajuts i que sigui insuficient, i no ho dic tant com a crítica a un govern, sinó com a reflexió per al conjunt de la ciutadania i de les administracions”, ha conclòs.