Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El PSC estudiarà les esmenes de Junts sobre els macroprojectes, però assegura que complirà l’acord amb ERC pels comptes

ACN Barcelona – El PSC estudiarà les esmenes de Junts sobre els macroprojectes, però assegura que complirà el pacte de pressupostos que va tancar amb l’executiu d’ERC. “Nosaltres complim els […]

Agències 27/02/2023

ACN Barcelona – El PSC estudiarà les esmenes de Junts sobre els macroprojectes, però assegura que complirà el pacte de pressupostos que va tancar amb l’executiu d’ERC. “Nosaltres complim els acords”, ha remarcat aquest dilluns la portaveu del PSC, Èlia Tortolero, sense descartar, de totes maneres, que rebutgin les esmenes de Junts a la llei de mesures fiscals dels pressupostos per garantir que s’impulsa la B-40, l’ampliació de l’aeroport del Prat i el Hard Rock. Sobre la situació de sequera, Tortolero ha carregat contra el Govern per la seva “inacció”: “Que es posi les piles”. Així, el PSC reclama a l’executiu de Pere Aragonès que elabori “un pla” per “pal·liar els efectes de la sequera”. “Ens preocupa molt”, ha assegurat la portaveu dels socialistes.

El Govern estudia transvasar tota l’aigua de Sau a Susqueda per preservar-ne la qualitat, mentre l’Agència Catalana de l’Aigua no descarta restriccions al subministrament domèstic a finals d’any si persisteix la sequera.

<strong>Esmenes als pressupostos</strong>

La portaveu del PSC s’ha limitat a reiterar que compliran el pacte de pressupostos que van tancar amb el Govern davant les insistents preguntes sobre les esmenes de Junts a la roda de premsa habitual dels dilluns a la seu dels socialistes. El líder del PSC, Salvador Illa, va tancar un acord que incloïa un document sobre grans infraestructures. Com quedava al marge de la llei de pressupostos, ara Junts vol que s’hi inclogui a través d’una esmena.

Concretament, el Govern s’ha compromès amb el PSC a completar els processos relacionats amb l’inici del Hard Rock, a fer efectiu, dins del primer trimestre del 2023, amb el ministeri de Transports, el conveni d’acord i finançament que garanteixi la redacció del projecte de la B-40, i a acordar aquest any amb el govern espanyol una comissió tècnica per abordar la “modernització” del Prat.

Segons Tortolero, per ara no tenen “cap indici” que aquest pacte “no s’hagi de complir”. Tot i això, no ha volgut avançar si votaran a favor o en contra de les esmenes de Junts: “Estem estudiant totes les esmenes i donarem resposta a les que creguem que són oportunes”.

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha criticat aquest dilluns al matí les esmenes de Junts i ha avisat que votar-hi a favor és “votar a favor que Catalunya no tingui pressupost”. La portaveu del PSC ha criticat les declaracions de Mena, que veu “pujades de to”: “L’únic que demostren és impotència”.