Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El PSC estén la mà a la “col·laboració màxima” amb el Govern en l’inici del curs però avisen que serà “amb exigències”

ACN Barcelona.-La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, ha estès la mà a la “col·laboració màxima” amb el Govern de la Generalitat en l’inici del curs escolar però els ha […]

Avatar
Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, ha estès la mà a la “col·laboració màxima” amb el Govern de la Generalitat en l’inici del curs escolar però els ha advertit que serà una col·laboració “amb propostes i exigències”. “Hi estarem molt a sobre i pendents perquè no han fet els deures, i els que sí que han fet els han fet tard i malament”, ha avisat en roda de premsa. Just una setmana abans de l’inici de curs, i després de reunir-se amb diversos alcaldes socialistes, el PSC ha fet públic un document amb deu propostes per “garantir la igualtat en l’educació”.

En aquest decàleg s’hi inclou la necessitat de garantir la “màxima presencialitat” als centres educatius i de reforçar la formació del professorat i l’assessorament de direccions i claustres.El PSC també aposta per consensuar amb la comunitat educativa les mesures per afrontar el curs i superar l’infrafinançament del sistema reforçant la inversió i revertint les retallades. També volen que es posi a disposició els recursos suficients per a la neteja i desinfecció de tots els centres, reforçar la presència de personal sanitari, ampliar la plantilla per poder reduir ràtios i disposar “immediatament” d’un pla d’acció contra la retxa digital.Els socialistes també busquen que s’asseguri l’educació de 0 a 3 anys per evitar que la crisi es tradueixi en “una pèrdua d’oportuntiats” per a les famílies vulnerables i volen obrir línies d’ajuts a llars d’infants amb dificultats. Proposen incrementar els recursos materials i humans destinats al suport a l’alumnat amb necessitats educatives especials i iniciar la recuperació de la sisena hora a l’escola pública. Finalment, reclamen que es garanteixi la suficiència alimentària durant el proper curs.”Dèficits” del sistema educatiuGranados ha denunciat que Catalunya és una de les 10 regions d’Europa on el sistema educatiu segrega més i també ha alertat que és una de els comunitats autònomes amb més abandonament escolar. A més, també ha indicat que no s’ha recuperat els dades d’inversió de fa 10 anys. “Hi ha moltes febleses en el sistema, té molts dèficits”, ha dit la dirigent socialista, que ha explicat que a banda de la crisi per la pandèmia el sistema educatiu català “ja té uns llasts importants”.En aquest sentit, ha lamentat que hi ha “una manca de consens” entre la comunitat educativa i el Govern i que s’ha delegat la responsabilitat dels plans de reobertura a les direccions dels centres, que considera que tenen “recursos escassos”. En el llistat de dèficits del sistema, ha assenyalat que els nous professors contractats ‘han incorporat amb retard als centres, que el pla de digitalització no està en marxa i que no s’ha resolt “amb diligència” la cessió d’espais educatius al món local.També en relació amb el món local, s’ha queixat que no s’han transferit recursos als ajuntaments. També ha reclamat més docents de suport i professionals sanitaris per fer tasques de gestió del coronavirus als centres escolars.