Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El PSC es reunirà dimecres amb Giró per parlar dels pressupostos del 2022

ACN Barcelona.-La portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, ha confirmat que el seu grup es reunirà amb el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, el proper dimecres 23 de […]

Avatar
Agències 18/06/2021

ACN Barcelona.-La portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, ha confirmat que el seu grup es reunirà amb el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, el proper dimecres 23 de juny al matí per parlar dels pressupostos. Tot i que el PSC-Units defensa l’elaboració i aprovació d’uns comptes per 2021, el Govern ja va descartar presentar una llei de pressupostos per enguany i va apostar per començar a treballar-ne una que entri en vigor l’1 de gener del 2022. Romero ha dit que estan “dispostats a parlar” amb el conseller, a l’expectativa de la seva proposta en aquesta primera presa de contacte, tot i que amb certes reserves. Giró ja s’ha reunit amb els grups independentistes i també preveu incloure els comuns en aquesta primera ronda de contactes.

Pel que fa a En Comú Podem, Albiach va afirmar dilluns passat que els plantejaments del conseller d’Economia “disten” dels seus i que seria “molt difícil trobar un encaix” per als comptes.A més dels tres grups independentistes que van investir el president Aragonès, els socialistes i els comuns, el titular d’Economia també es podria mantenir converses amb la resta de grups de l’oposició. El Govern espera aprovar el projecte de pressupostos al Consell Executiu a mitjans d’octubre i que el Parlament debati i aprovi els comptes a mitjans de desembre, amb l’objectiu que entrin en vigor el primer dia de l’any 2022. Tant Aragonès com Giró han argumentat reiteradament que no hi ha temps material per elaborar i aprovar una llei de pressupostos per aquest any. El Parlament també ha instat el Govern durant el ple d’aquesta setmana a què presenti un projecte de pressupostos “tan aviat com sigui possible”.