Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

El PSC envia una proposta formal al Govern per als comptes i espera tancar un acord “les primeres setmanes de l’any”

ACN Barcelona – El PSC ha enviat aquest dimecres una proposta formal al Govern per als pressupostos del 2023 i espera tancar un acord “les primeres setmanes de l’any”. Així […]

Agències 28/12/2022

ACN Barcelona – El PSC ha enviat aquest dimecres una proposta formal al Govern per als pressupostos del 2023 i espera tancar un acord “les primeres setmanes de l’any”. Així ho ha anunciat la portaveu del grup parlamentari PSC-Units, Alícia, Romero, en una roda de premsa al Parlament. En un document de 26 pàgines, els socialistes plantegen augmentar en 691 milions d’euros el sostre de despesa dels pressupostos, que ara mateix l’executiu d’ERC fixa en 33.113 milions d’euros. També reclamen incrementar fins a 200 milions d’euros la partida per a reindustrialització i dedicar 180 milions d’euros a renovables. “Volem rescatar Catalunya, però no Aragonès. Esperem que sigui responsable i s’avingui a acceptar les nostres propostes”, ha avisat Romero.

Els socialistes preveuen reprendre les converses amb el Govern la setmana que ve. Romero ha defensat que les seves propostes són “de sentit comú” i ha apressat el president Pere Aragonès a “signar” un pacte “amb la màxima celeritat”.

<strong>Estat de les negociacions</strong>

Just abans de Nadal, el PSC ja va deixar clar que no preveia tancar un acord abans que acabi l’any. Després de tancar un acord amb ECP fa dues setmanes, el Govern va mantenir una trobada amb els socialistes dimecres de la setmana passada per intercanviar-se propostes. Amb els 8 vots dels comuns no n’hi ha prou i és necessari el suport, com a mínim, del PSC o Junts, amb qui també s’hi van reunir abans del cicle nadalenc.

Segons l’executiu català, tant PSC com Junts tenen sobre la taula una “proposta d’acord definitiu” i ara ja és qüestió de voluntat política. Així, des del Govern continuen sense descartar un acord a quatre bandes que inclogui tant PSC com Junts.

El Parlament ha habilitat la setmana del 9 de gener per tal que els pressupostos es puguin començar a tramitar just després de les festes de Nadal.