Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

El PSC d’Olot es decanta per tancar un pacte amb la CUP i ERC però reclama tenir l’alcaldia mig mandat

|

- Publicitat -

ACN Olot – El PSC s’inclina per pactar una aliança de govern amb la CUP i ERC a Olot, però exigeix poder tenir l’alcaldia els dos últims anys de mandat. Junts va guanyar els comicis electorals a la capital garrotxina però no van aconseguir la majoria absoluta. Ara, podrien perdre l’alcaldia per un pacte entre la segona i tercera força (CUP i PSC) que tene quatre regidors cada un i els tres d’ERC. En una roda de premsa feta aquest divendres, els socialistes han assegurat que comparteixen molts projectes i estan avançant en un pla de mandat però l’acord està enrocat perquè els socialistes exigeixen partir-se l’alcaldia amb els cupaires, que sembla que no veuen amb tan bons ulls la proposta.

En les eleccions municipals Junts va treure vuit regidors, tres menys que el 2019 (quan van aconseguir la majoria absoluta per la mínima). Per contre, la CUP va passar de dos a quatre i el PSC de tres a quatre situant-se com a segona i tercera força. Els republicans van baixar de cinc regidors a tres i van passar a ser quarta força

Publicitat

Aquest divendres, el PSC ha anunciat que està treballant amb la CUP i ERC un pacte de govern que permetria al tripartit treure l’alcaldia a Junts. El candidat del PSC, Josep Guix, ha detallat que ja s’han trobat un parell de vegades amb la CUP i han avançat molt en propostes del programa que els agradaria incloure en el pla de mandat.

Guix ha detallat que la intenció és “crear un govern de progrés” liderat per la CUP i el PSC com a segona i tercera força més votada i també amb els tres regidors republicans. Per garantir aquest lideratge de les dues forces empaitades a quatre regidors, Guix ha posat sobre la taula la intenció d’alternar-se l’alcaldia amb els cupaires.

<strong>“No demanem res de l’altre món”</strong>

D’aquesta manera, Guix proposa que els dos primers anys de mandat la CUP ocupi el càrrec i posteriorment cedeixi la vara als socialistes per encara els dos últims anys. Guix creu que és una “proposta lògica”, però sembla que aquest punt està enrocant les negociacions entre les dues principals forces. “No demanem res de l’altre món”, afegeix el candidat socialista.

Per a Guix el fet de menysprear aquesta proposta posa en dubte “la confiança i la filosofia” entre les forces que hauran de formar el nou govern. De cara a aquest cap de setmana preveuen noves reunions i confien en desencallar un dels principals reptes per tirar endavant el pacte.

<strong>Pacte amb la CUP o oposició</strong>

Els socialistes han afegit que dividir-se l’alcaldia serà “un requisit” per tirar endavant l’acord a tres bandes. Per altra banda, si el pacte no fructifica els quatre regidors del PSC es veuen a “l’oposició” i no compten en fer de crosa al govern de Junts.

En el cas en què finalment tiri endavant i el PSC formi govern municipal amb la CUP i ERC es posaria fi a tres mandats amb Junts i CiU al capdavant.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió