Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El PSC diu que el govern espanyol no suspendrà automàticament la llei catalana de lloguers

ACN Barcelona.-La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha explicat que el govern espanyol no suspendrà automàticament la llei catalana de lloguers amb el recurs d’inconstitucionalitat. En una roda […]

Agències 14/06/2021

ACN Barcelona.-La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha explicat que el govern espanyol no suspendrà automàticament la llei catalana de lloguers amb el recurs d’inconstitucionalitat. En una roda de premsa, Romero ha dit que s’intentarà mantenir la regulació fins que hi hagi una nova legislació estatal en habitatge. “S’intentarà que mentre hi hagi un conflicte de competències, l’Estat espanyol pugui aprovar la llei que té sobre la taula i intentar que la solució dels lloguers no arribi per decret, i com a mínim arribi amb una nova llei d’habitatge per a solucionar el problema”, ha explicat. Romero ha lamentat que la normativa era “la crònica d’una mort anunciada” perquè Catalunya “no té competències per regular lloguers”.

“Fer lleis que sabem que acabaran al Tribunal Constitucional o en un conflicte de competències no és positiu”, ha manifestat la portaveu parlamentària socialista. Amb tot, ha dit que “no hi haurà una suspensió automàtica de la llei” perquè s’intentarà que mentre hi ha el conflicte de competències obert es pugui aprovar la llei estatal per regular els lloguers. El pròxim 22 de juny expira el termini de sis mesos de què disposa l’executiu espanyol per presentar-lo sense que –per ara- s’hagi assolit un acord amb la Generalitat. El ministre de Política territorial, Miquel Iceta, ja va avançar que quan té el convenciment que una llei autonòmica vulnera l’àmbit competencial, “políticament, legalment i moralment” té “l’obligació de presentar aquest recurs”: “No puc mirar cap a una altra banda”.