Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El PSC demana que Barcelona pengi les pancartes contra la violència masclista que retiri l’Ajuntament de Madrid

ACN Barcelona.-El PSC ha proposat que l’Ajuntament de Barcelona pengi als seus edificis municipals les pancartes contra la violència masclista que es retirin dels edificis de l’Ajuntament de Madrid. La […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Barcelona.-El PSC ha proposat que l’Ajuntament de Barcelona pengi als seus edificis municipals les pancartes contra la violència masclista que es retirin dels edificis de l’Ajuntament de Madrid. La número dos dels socialistes al consistori barceloní ha qualificat “d’inadmissible” la decisió de l’ajuntament de la capital espanyola. “Demostra que no permeten que es digui que a les dones se’ns mata”, ha dit, tot demanant “cap pas enrere contra la violència masclista”. Bonet ha proposat fer de Barcelona “capital de la lluita feminista”. Els socialistes consideren que aquesta simbologia és la que genera “amplis consensos entre els barcelonins” i permet que “una majoritària part de la ciutadania se senti representada”, contrastant-ho indirectament amb el llaç groc que s’ha tornat a penjar a la façana de la plaça de Sant Jaume.

Bonet ha recordat que des del 2003 “més de 1.000 dones han estat assassinades a tot l’Estat víctimes de la violència masclista”, i per això s’ha declarat “astorada” pel fet que “el nou govern municipal de Madrid del PP i Cs, amb el suport de Vox, estigui retirant les pancartes”. Els socialistes han proposat penjar-les a Barcelona com a “gest de solidaritat” i per fer de la ciutat “capital de la lluita feminista”.