Dimarts, 11 de maig de 2021 - Edició 1020
La República

El PSC demana convocar la Junta de Portaveus abans de divendres perquè fixi la data per a la compareixença d’Aragonès

ACN Barcelona.-El PSC-Units ha entrat a registre una petició per convocar la Junta de Portaveus abans del pròxim divendres perquè fixi la data per a un ple amb la compareixença […]

Avatar
Agències 04/05/2021

ACN Barcelona.-El PSC-Units ha entrat a registre una petició per convocar la Junta de Portaveus abans del pròxim divendres perquè fixi la data per a un ple amb la compareixença del vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès. El Parlament va aprovar la setmana passada les peticions del PSC-Units, Cs i PPC perquè Aragonès comparegués. Els socialistes, que representen una cinquena part dels membres del Parlament, han sol·licitat que es convoqui la Junta de Portaveus per fixar data i l’ordre del dia i que Aragonès comparegui davant el ple.

El grup encapçalat per Salvador Illa ha criticat que Aragonès no compareix a la cambra catalana des del 3 de març “malgrat la difícil situació econòmica i sanitària en què es troba Catalunya actualment”. I volen que informi sobre l’estat de la pandèmia, amb la proposta de l’executiu en relació amb la desescalada i la situació social i econòmica.La Junta de Portaveus es reuneix, com a mínim, cada 15 dies. La setmana passada ja es va reunir i per aquesta setmana no s’ha convocat la reunió, convocada per la presidenta del Parlament, a iniciativa pròpia o a petició de dos grups o de la cinquena part de la cambra. Com que Laura Borràs no ha convocat una reunió, els socialistes han entrat a registre la petició, aprofitant els seus 33 diputats.El vicepresident amb funcions de president ha de comparèixer en el termini màxim d’un mes. És a dir, abans del 29 de maig. Casualment tres dies abans, el 26 de maig, és la data límit perquè el Parlament hagi investit una presidència de la Generalitat. En cas contrari, la cambra es dissoldrà automàticament i es convocaran eleccions pels volts de l’11 de juliol.