Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

El PSC demana als independentistes que “accelerin” l’elecció d’una nova presidència al Parlament

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El PSC ha demanat a ERC, JxCat i CUP que “accelerin” l’elecció d’una nova presidència al Parlament. El TS va denegar la suspensió cautelaríssima demanada per la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, de l’acord de la JEC que deixava sense efectes la seva credencial com a diputada. Els socialistes argumenten que després que s’hagi desestimat la seva petició, s’hauria de “normalitzar tan aviat com sigui possible” la situació. La portaveu socialista Alícia Romero ha afirmat que correspon a la vicepresidenta Alba Vergés convocar un ple per a fer aquest canvi. D’altra banda, el PSC avala que la Mesa doni tota la informació a Antifrau, que vol investigar la cambra per possibles irregularitats en les llicències d’edat.

En una roda de premsa al Parlament, Romero ha demanat “no aturar les institucions” i per això ha reclamat als grups independentistes que “accelerin l’elecció” d’una nova presidència. “No hi ha excuses per avalar accions corruptes i demanem que amb la màxima celeritat possible es pugui normalitzar la situació del Parlament”, ha afirmat. 

Publicitat

Els socialistes apunten que correspon a Vergés, com a vicepresidenta en funcions de presidenta, convocar un ple per a elegir una nova presidència. “Si ella no el convoca, serà molt complicat que puguem tenir una nova presidència”, s’ha queixat la portaveu del PSC a la cambra. 

Finalment, en relació a la denúncia que té damunt la taula l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per les llicències d’edat, Romero ha explicat que els membres socialistes a la Mesa -Assumpta Escarp i Ferran Pedret- votaran a favor de donar tota la informació que es requereixi per “aclarir” la qüestió. “Volem que s’esclareixi tot quan abans millor”, ha manifestat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió