Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El PSC demana al Síndic de Greuges que faci un informe sobre l’actuació del Govern a les residències durant la pandèmia

ACN Barcelona.-El PSC ha demanat al Síndic de Greuges que faci un informe d’ofici sobre quina és l’actuació del Govern en les residències de gent gran i persones amb discapacitats […]

Avatar
Agències 04/04/2020

ACN Barcelona.-El PSC ha demanat al Síndic de Greuges que faci un informe d’ofici sobre quina és l’actuació del Govern en les residències de gent gran i persones amb discapacitats durant la crisi del coronavirus. En una carta registrada al Parlament aquest dissabte, els socialistes creuen que “existeixen dubtes raonables sobre la correcta actuació de l’administració competent” i reclamen al Síndic que ho investigui. A més també volen que reculli les queixes de la ciutadania a través dels Síndics d’arreu de Catalunya.

Els socialistes demanen aquest informe perquè la pandèmica afecta “de forma especial” la població major de 70 anys i les residències són “un dels focus d’infecció on el virus actua amb més virulència”. Recorden que la mitjana d’edat en aquests centres és de 84 anys i que el 90% presenta malalties prèvies.A més, el PSC també remarca que entitats, patronals i sindicats del sector han insistit en la falta de material, l’absència de “directrius clares” i la “manca d’atenció i coordinació” entre administració i equips gestors, així com les dificultats que creuen que s’han repetit en alguns pobles per “aconseguir per part de l’administració la desinfecció dels centres”.Els socialistes subratllen que la manca de material ha fet que hi hagi 3.689 professionals aïllats o amb símptomes, fet que provoca un increment “important” en les baixes laborals del personal.